Categorieën
Mijn Tijdschema

Teksten schrijven om beter te leren lezen en spreken

Margreet Mulder

Tijdens deze presentatie gaan we in op de geschiedenis van schrijfonderwijs en hoe het komt dat het vaak geen belangrijk onderdeel van het curriculum is. We gaan in op het feit dat juist zelf leren produceren van zinnen en teksten helpt bij het begrijpen van geschreven teksten en ook bij het produceren en begrijpen van gesproken taal. Daarbij is het effectief om schrijven van teksten te integreren in de andere onderdelen van het curriculum.
We gaan in op het feit dat een goede tekst leren schrijven al in groep 1 begint en doorgaat tot in het hoger onderwijs. Je krijgt inspiratie over hoe je een doorgaande lijn kan inrichten van groep 1 tot en met 8. Daarbij gaan we aan de hand van lesvoorbeelden aan de slag zodat je volgende week al meteen aan de slag kan je op je eigen school.

Downloads

onderwijsadviseur
Expertis onderwijsadviseurs

Na het vwo en een poging op de landbouwuniversiteit kwam ik erachter dat mijn hart bij het onderwijs lag. Na de pabo heb ik 25 jaar met heel veel plezier in het po en so gewerkt. Vooral de leerlingen waarbij het leren niet vanzelf ging vond ik een uitdaging om les aan te geven. Om mijn kennis over lesgeven te vergroten ben ik onderwijskunde gaan studeren. na de studie heb ik eerst op een Hogeschool gewerkt en daar heb ik opleidingen helpen ontwikkelen. Nu werk ik bij Expertis en ik begeleid scholen bij schoolverbetertrajecten op het gebied van taal/ lezen en didactiek.

Ga naar de bovenkant