researchED Laren 2023

Samen voor Vakmanschap & Vitaliteit

Op donderdag 5 oktober 2023 organiseren de Gooise Scholen Federatie, de lerarenopleidingen van de Hogeschool Utrecht & Universiteit Utrecht, het MBO College Hilversum in samenwerking met de Leraren van het Jaar en researchED Nederland wederom een regionale researchED-editie. Na de geslaagde editie van vorig jaar, komen we op deze dag weer samen op College De Brink in Laren om elkaar te ontmoeten op onderwijsinhoud, uitdagingen in de toekomst en een fijne werkplek. 

Het congresprogramma presenteert ongeveer 40 sessies binnen enkele thema’s die ‘Vakmanschap & Vitaliteit’ bij elkaar brengen. Van de aantrekkelijkheid van werken in het onderwijs, tot de school als lerende organisatie waarin samengewerkt wordt aan ijzersterke (vak)didactiek en basisvaardigheden zoals taal/lezen, reken-wiskunde, burgerschap en digitale geletterdheid. Wat zijn de uitdagingen in ons onderwijs voor nu en in de toekomst? Met een mix van onderwijsexperts van buiten en sprekers uit onze eigen geledingen vliegen we bovenstaande onderwerpen en vragen aan. Een plek waar onderwijspraktijk en -onderzoek samenkomen en we samen het gesprek aangaan om ons onderwijs nog beter, mooier en leuker te maken. 

Met onder andere:

Pedro De Bruyckere

Pedro De Bruyckere is pedagoog en onderzoeker aan de Universiteit Utrecht en hoofd van Leerpunt. Hij schreef verschillende boeken over mythes in het onderwijs. Zijn recentste werk is Bijna alles wat je moet weten over psychologie.

Iliass El Hadioui

Stads- en onderwijssocioloog Iliass El Hadioui is als wetenschappelijk docent verbonden aan de Department of Psychology, Education and Child Studies van de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Verder is hij programmaleider binnen het cultuurveranderings -en professionaliseringsprogramma De Transformatieve School. Hij is als onderzoeksleider van het programma Transformaties in het Grootstedelijk Onderwijs bovendien verbonden aan de afdeling Sociologie van de Vrije Universiteit in Amsterdam en is tevens gastwetenschapper aan de Universiteit van Antwerpen.

Aanmelden researchED Laren

Gratis voor medewerkers van de GSF, HU, UU, en MBO college Hilversum

GEGEVENS

LOCATIE

MOGELIJK GEMAAKT DOOR

Ga naar de bovenkant