FAQ researchED Laren

Op 5 oktober is het zover. Het tweede onderwijscongres op College de Brink in Laren. Met bijna 50 sessies door bekende en misschien nog onbekende onderwijscollega’s uit zowel het onderwijsonderzoek, de lerarenopleiding, als collega’s uit de klas. Samen met de Gooise Scholenfederatie en de lerarenopleidingen van de Hogeschool Utrecht-Instituut Archimedes en de Universiteit Utrecht gaan we er die dag wederom een fantastisch congres van maken. De aanmeldingen lopen inmiddels al lekker binnen, daar mag nog wel wat bij. Maar waarom moet je je eigenlijk aanmelden? En zijn er wel genoeg plekken beschikbaar? Hieronder veelgestelde vragen met hun antwoorden:

Jazeker! Voor collega’s van de GSF, de HU en de UU is er voldoende plek om het congres fysiek bij te wonen. Elke ronde is er verdeeld over de sessies voor iedereen een plek beschikbaar.

Het aanmelden helpt ons om inzicht te krijgen in een aantal praktische zaken als catering, stoelen, vervoer, etc. Ook ontvang je voor het congres jouw eigen badge/naamkaartje. Deze ontvang je via je eigen werkgever. Hoe eerder je jezelf aanmeldt, hoe makkelijker je het ons als organisatie maakt!
Nee, als spreker hoef je jezelf niet als bezoeker aan te melden. Je krijgt als spreker van ons een sprekers-badge en we hebben alle benodigde informatie van alle sprekers al verzameld via de reeds ingevulde sessievoorstelformulieren.

Inschrijven voor sessies is niet mogelijk. Op een researchED-congres maak je je sessiekeuze op de dag zelf en zonder reservering. Hierbij geldt dus: vol=vol! We hebben daarom ook gezorgd voor genoeg ruimte tussen de sessies door, zodat je bij een volle zaal altijd nog tijd hebt om bij een andere sessie aan te sluiten. De eerste zes kolommen van het programma worden daarnaast opgenomen en zijn achteraf voor alle bezoekers ook voor een beperkte periode terug te kijken ná 5 oktober.

Jazeker! De meeste sessies gaan in op het primaire onderwijsproces, maar zijn ook zeker aan te raden voor OOP of collega’s die iets verder van dat primaire proces af staan. Via https://researched.eu/researched-laren-2023/sessies-laren23/ kun je voorafgaand al kijken wat je interessant vindt om te volgen op 5 oktober.

Alle 52 sessies die op het programma staan voor 5 oktober hebben hun eigen insteek, wel allemaal binnen de vooraf opgestelde programmalijnen. In het blokkenschema zijn die met gekleurde icoontjes weergegeven. We hebben geprobeerd een mooie balans te vinden tussen onderwijsonderzoek, onderwijspraktijk en opleiden, waarbij die werelden veelal samenkomen in de verschillende sessies. Of je voorafgaand samen met je collega’s een plan maakt van de te volgen sessies, of je op de dag zelf je eigen individuele keuze maakt, dat mag je zelf weten.

We sluiten het congres af met een borrel en hapjes in de centrale hal van College de Brink om 16:00 uur.

Parkeren bij College de Brink is niet gemakkelijk. We verzoeken bezoekers dan ook zoveel mogelijk om met de fiets of het openbaar vervoer te komen, of gezellig met collega’s te carpoolen. Er zijn simpelweg niet voldoende parkeerplekken wanneer er 1000 collega’s met de auto komen. In de week voor het congres ontvang je een mail met de laatste informatie en praktische tips, waarin we ook nog ingaan op de parkeergelegenheden die er zijn. De eerste (grootste) parkeerplaats bevindt zich bij Zwembad de Biezem
  • Adres: Schapendrift 64, 1251 XH Laren
  • Aantal parkeerplaatsen: 250
De tweede gelegenheid om te parkeren is een openbare parkeerplaats Plein 1945:
  • Adres: Plein 1945,  1251 PB Laren
  • Let op: de eerste twee rijen zijn een blauwe zone. Daar mag u maximaal twee uur parkeren.
   

De Leraar van het Jaar-verkiezing zal aansluitend aan het congres plaatsvinden in de aula van College de Brink.  In de ochtend vindt op College de Brink het juryberaad plaats in 4 categorieën en we zijn er trots op dat we enkele oud-Leraren van het Jaar als sprekers op het congresprogramma terugzien.

GEGEVENS

LOCATIE

MOGELIJK GEMAAKT DOOR

Ga naar de bovenkant