De complimentenmachine on-tour: Waardering in het onderwijs

Thijs Brouwer

Omschrijving

Ken je dat, dat je aan het einde van de dag denkt: wat moet ik morgen doen?
Of dat je aan het einde van de week denkt: wat staat er voor komende week op de planning?

Vooruit kijken, daar stoppen we energie in. Stil staan, wat is er allemaal gelukt; iets minder.

Tijdens deze workshop vertel ik je hoe de complimentenmachine tot stand kwam, hoe het kan dat er al 55.000 keer waardering uit rolde in de vorm van een Goedbezig-button en ik wil je aanzetten tot het bedenken van je eigen idee om meer waardering uit jouw dag te halen. En ja, vooruit blijven kijken moet je blijven doen. Graag tot ziens op 5 oktober!

PS Wil je zien hoe de complimentenmachine op basisscholen wordt ingezet? Zie hier: https://www.decomplimentenmachine.nl/product/complimentenmachine/ en scroll naar beneden naar het filmpje.

Downloads

Preview

Docent scheikunde
Vechtstede college
In 2001 las ik een boek van Carl Gustav Jung (Herinneringen, dromen en gedachten) en dat leidde ertoe dat ik op toeval in mijn leven ging letten. Destijds liep ik stage bij Esso, maar wilde er om idealistische reden niet werken. Na een omzwerving in de industrie, gedreven door nieuwsgierigheid, besloot ik na opdrachten voor oa. Tata Steel, Stork/Fokker, KLM, en Johnson & Johnson verhalen over chemie te vertellen als docent scheikunde.
Dat bevalt mij erg goed; ik heb er nog geen moment spijt van gehad.
Het letten op toevalligheden en het volgen ervan leidde ertoe dat ik begeleider werd van het talentenspel en tot de ontwikkeling van de complimentenmachine. Die onderdelen breng ik graag verder de wereld in door ze te delen.
Ga naar de bovenkant