De smartphonevrije school

Gert Verbrugghen
Lotte Hendriks

Omschrijving

Vier jaar geleden besloot onze school om de smartphones te verbieden. Wanneer de leerlingen op school komen gaat de telefoon in het kluisje en pas aan het einde van de dag komt deze er weer uit. Daarnaast hebben we vorig jaar ook een verbod op het gebruik van de smartwatch, uiteraard om dezelfde redenen.

In deze presentatie leggen we uit waarom we deze keuze hebben gemaakt, hoe we dit precies gedaan hebben en wat de voor- en nadelen zijn. Wat levert het op voor onze leerlingen en onze collega’s?

Downloads

Leerkracht vo
IVO-Deurne

Ik sta ondertussen meer dan 20 jaar voor de klas als leraar Engels/lo en onderwijs is mijn grote passie. Vier jaar geleden hebben we op onze school een evidence-informed onderwijsvernieuwing doorgevoerd, waarbij het smartphoneverbod ook werd ingevoerd.

Gert streeft ernaar om de kloof tussen wetenschappelijk onderzoek en de vaak complexe praktijk te overbruggen. Mede daarom heeft hij ook het boek “Running the Room” van Tom Bennett vertaald naar het Nederlands (Regie in de Klas), zodat ook deze kennis beter toegankelijk wordt voor de Vlaamse en Nederlandse docent. Hij is praktijkexpert op het vlak van evidence-informed onderwijs en klasmanagement.

Leerkracht vo
IVO-Deurne

Ik ben docent Nederlands op het Alfrinkcollege in Deurne en heb pedagogiek gestudeerd. Daarnaast verdiep ik me regelmatig in evidence-informed onderwijs.

Ga naar de bovenkant