[afgezegd] Leren met Artificial Intelligence en ChatGPT: de nieuwe onderwijsrevolutie

Josien Boetje
Martijn Koops
Wil ik zien! Verwijder van wil-ik-zien-lijst

Door persoonlijk omstandigheden kunnen Josien en Martijn deze sessie niet geven op 11 maart.

Leerlingen die letterlijk vertalingen van Google Translate als opdracht inleveren of een verslag van copy-pasten van internet, daar leren leerlingen natuurlijk weinig van. Tegenwoordig kun je plagiaat zelfs nauwelijks meer traceren, omdat AI-toepassingen zelfs samenvattingen en gehele essays kunt laten schrijven. Dit verandert de kijk op huiswerk en toetsing radicaal. Maar die nieuwe technologie biedt ook kansen om het leren van leerlingen te bevorderen, mits we het op de juiste manier inzetten. In deze sessie verkennen we samen de mogelijkheden van AI voor het onderwijs, zien we verschillende toepassingen (waaronder ChatGPT) en gaan we met elkaar in dialoog over welke strategieën en competenties leerlingen nodig hebben om hun leren te reguleren met AI.

Maak een account aan en bewaar je eigen tijdschema op al je devices.

Preview

Onderzoeker Didactiek van Digitale Geletterdheid
Hogeschool Utrecht

Over Josien Boetje

Josien Boetje is een toegewijde docente en onderwijskundige met een passie voor ICT. Josien zoekt steeds het grensvlak tussen onderwijs, onderzoek en innovatie. Ze ontwikkelde de LLEARN module ‘Cyclisch werken aan woordenschat’, won met haar woordenschatmethode de Onderwijs Top Talent Prijs 2018 en is auteur van de succevolle lesmethode Arabisch Yalla Yalla! Momenteel doet Josien promotieonderzoek naar de didactiek van Digitale Geletterdheid, met informatievaardigheden in het bijzonder.
Gamedidacticus
Hogeschool Utrecht

Over Martijn Koops

Martijn Koops is de auteur van het boek Gamedidactiek en kent als geen ander de kracht van spellen als communicatiemiddel. Iedere boodschap vraagt om een ander soort spel. Als Gamedidacticus houdt Martijn ervan om games te ontwerpen voor uiteenlopende toepassingen. Overal ziet hij mogelijkheden om games in te zetten, en hij deelt deze kennis graag; met iedereen die het maar wil horen. Koops is ervan overtuigd dat de wereld er baat bij heeft als we in onze communicatie vaker gebruik maken van de games. Zo kunnen we niet alleen begrippen en kennis maar ook ervaringen en bewustzijn op een gestructureerde manier delen. Martijn is docent aan de Hogeschool Utrecht en past games en gamification in.
Ga naar de bovenkant