NRO: De gevolgen van COVID-19 voor de leergroei van leerlingen in het basisonderwijs

Sanne van Wetten

Omschrijving

We zijn nu al ruim twee jaar bekend met COVID-19. Scholen in het primair onderwijs hebben in deze periode meerdere keren de deuren moeten sluiten en scholen moeten nog steeds regelmatig klassen naar huis sturen bij besmettingen op school.
Ondanks de tomeloze inzet van iedereen in het onderwijs en de snelle overgang naar afstandsonderwijs, hebben leerlingen in deze periode minder kans gehad om fysiek onderwijs te volgen.
Wat heeft dit gedaan met de leerontwikkeling van leerlingen?
Welke leerlingen zijn het meest geraakt?
Op welke domeinen en op welke scholen hebben leerlingen de meeste leervertraging opgelopen?

In deze sessie analyseren we de data uit de leerlingvolgsystemen van basisscholen die door het Nationaal Cohortonderzoek Onderwijs (NCO) verzameld zijn plus de pilot die momenteel in het voortgezet onderwijs plaatsvindt.

Downloads

senior researcher
Universiteit Maastricht

Sanne van Wetten is senior onderzoeker bij het Researchcentre voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (ROA) van de Universiteit Maastricht. Zij behaalde een bachelorgraad in Psychologie en een mastergraad in Management of Learning aan de Universiteit Maastricht. Aan dezelfde universiteit promoveerde zij aan de School of Business and Economics in 2020. Haar onderzoeksinteresses richten zich op de ontwikkeling van vaardigheden, onderwijskwaliteit en ongelijkheid in onderwijs. Momenteel onderzoekt Sanne het effect van onderwijsinterventies en -beleid op het tegengaan van ongelijkheid in het onderwijs. Daarnaast is ze teamlid van het Nationaal Cohortonderzoek Onderwijs (NCO).

Ga naar de bovenkant