researchED Laren 2022

Samen voor goed onderwijs

Op woensdag 5 oktober 2022 organiseren de Gooise Scholen Federatie, de Universiteit Utrecht en de Hogeschool Utrecht in samenwerking met researchED Nederland een regionale researchED-editie.

Op deze dag presenteren we samen een inspirerend congresprogramma met ruim 40 sessies op vijf verschillende programmalijnen: Opleiden en doorlopende professionaliseringToetsing en formatief handelenDigitaliseringGelijke Kansen en Vakdidactiek. Naast externe sprekers zullen ook medewerkers van onze eigen organisaties op het podium staan. Een mooie wisselwerking tussen onderwijsonderzoek en onderwijspraktijk om samen ons onderwijs nog iets beter te maken. 

Een greep uit de sprekerslijst

FAQ

Op 5 oktober is het zover. Het onderwijscongres op College de Brink in Laren. Met ruim 40 sessies door bekende en misschien nog onbekende onderwijscollega’s uit zowel het onderwijsonderzoek, de lerarenopleiding, als collega’s uit de klas. Samen met de Gooise Scholenfederatie en de lerarenopleidingen van de Hogeschool Utrecht-Instituut Archimedes en de Universiteit Utrecht gaan we er die dag een fantastisch congres van maken. De aanmeldingen lopen inmiddels al lekker binnen, daar mag nog wel wat bij. Maar waarom moet je je eigenlijk aanmelden? En zijn er wel genoeg plekken beschikbaar? Hieronder veelgestelde vragen met hun antwoorden:

Jazeker! Voor collega’s van de GSF, de HU en de UU is er voldoende plek om het congres fysiek bij te wonen. Externen kunnen het congres grotendeels online bijwonen.
Het aanmelden helpt ons om inzicht te krijgen in een aantal praktische zaken als catering, stoelen, vervoer, etc. Ook ontvang je voor het congres jouw eigen badge/naamkaartje. Deze ontvang je via je eigen werkgever. Hoe eerder je jezelf aanmeldt, hoe makkelijker je het ons als organisatie maakt!
Nee, als spreker hoef je jezelf niet als bezoeker aan te melden. Je krijgt als spreker van ons een sprekers-badge en we hebben alle benodigde informatie van alle sprekers al verzameld via de reeds ingevulde sessievoorstelformulieren.
Inschrijven voor sessies is niet mogelijk. Op een researchED-congres maak je je sessiekeuze op de dag zelf en zonder reservering. We hebben daarom ook gezorgd voor genoeg ruimte tussen de sessies door, zodat je bij een volle zaal altijd nog tijd hebt om bij een andere sessie aan te sluiten. De eerste zes kolommen van het programma worden daarnaast opgenomen en zijn achteraf voor alle bezoekers ook voor een beperkte periode terug te kijken ná 5 oktober.

Jazeker! De meeste sessies gaan in op het primaire onderwijsproces, maar zijn ook zeker aan te raden voor OOP of collega’s die iets verder van dat primaire proces af staan. Je kunt voorafgaand al kijken wat je interessant vindt om te volgen op 5 oktober.

Alle 44 sessies die op het programma staan voor 5 oktober hebben hun eigen insteek, wel allemaal binnen de vijf vooraf opgestelde programmalijnen. In het blokkenschema zijn die met gekleurde icoontjes weergegeven. We hebben geprobeerd een mooie balans te vinden tussen onderwijsonderzoek, onderwijspraktijk en opleiden, waarbij die werelden veelal samenkomen in de verschillende sessies. Of je voorafgaand samen met je collega’s een plan maakt van de te volgen sessies, of je op de dag zelf je eigen individuele keuze maakt, dat mag je zelf weten.

We sluiten het congres af met een borrel en hapjes in de centrale hal van College de Brink. Om 14.45 uur start daar de borrel voor onze congresbezoekers en deze duurt tot 16.30 uur.

Parkeren bij College de Brink is niet gemakkelijk. We verzoeken bezoekers dan ook zoveel mogelijk om met de fiets of het openbaar vervoer te komen, of gezellig met collega’s te carpoolen. Er zijn simpelweg niet voldoende parkeerplekken wanneer er 1000 collega’s met de auto komen. In de week voor het congres ontvang je een mail met de laatste informatie en praktische tips, waarin we ook nog ingaan op de parkeergelegenheden die er zijn.

De eerste (grootste) parkeerplaats bevindt zich bij Zwembad de Biezem

  • Adres: Schapendrift 64, 1251 XH Laren
  • Aantal parkeerplaatsen: 250

De tweede parkeerplaats bevindt zich bij de Rabobank.

  • Adres: Burgemeester van Nispen van Sevenaerstraat 5, 1251 KD Laren
  • Aantal parkeerplaatsen: 32

De derde gelegenheid om te parkeren is een openbare parkeerplaats Plein 1945:

  • Adres: Plein 1945,  1251 PB Laren
  • Let op: de eerste twee rijen zijn een blauwe zone. Daar mag u maximaal twee uur parkeren.

Zowel Beeld & Geluid als de Leraar van het Jaar-verkiezing hebben ons gevraagd om aan te haken bij ons congres. Zo houdt Beeld & Geluid een hackathon gedurende de dag en nemen ze ter plekke een podcast op met Tjip de Jong (Tjipcast) omtrent de ‘Media en Onderwijsprijs 2022’. Als congresbezoeker zul je hier gedurende de dag weinig van merken, de podcast is die middag vanaf 17:00 uur te beluisteren.

De Leraar van het Jaar-verkiezing zal aansluitend aan het congres plaatsvinden in de aula van College de Brink, nadat de congresbezoekers zich ’s middags om 14.45 uur naar de centrale hal hebben verplaatst voor de borrel. In de ochtend vindt op College de Brink het juryberaad plaats in 4 categorieën en we zijn er trots op dat we enkele oud-Leraren van het Jaar als sprekers op het congresprogramma terugzien.

Sessies

Downloads

researchED Laren – Anne Luc vd Vegt
researchED Laren – Michiel Waltman en Daan van Riet
researchED Laren – Barry Roest
researchED Laren – Sanne van Wetten
researchED Laren – Marco van Vemde
researchED Laren – Josien Boetje
researchED Laren – Patrice van Zimmeren, Lucelle Comvalius en Sam Blom
researchED Laren – Patrice van Zimmeren, Lucelle Comvalius en Sam Blom
researchED Laren – Martijn Koops
researchED Laren – Marco Snoek
researchED Laren – Marrit vd Guchte en Paul Halma
researchED Laren – Marloes van Hoeve
researchED Laren – Dominique Sluijsmans
researchED Laren – Renske de Kleijn
researchED Laren – Marrit vd Guchte en Paul Halma
researchED Laren – keynote Edith Hooge
researchED Laren – Arjan vd Meij en Per Ivar Kloen
researchED Laren – Jasper Rijpma en Michel de Vries
researchED Laren – Richard vd Berg en Annemarie Schep
researchED Laren – Hanneke Tuithof
researchED Lare – Rieke van Bemmel, Christina Schouten, Monique vd Laarschot
researchED Laren – Felienne Hermans
researchED Laren – Steven Raaijmakers
researchED Laren – Eric van ‘t Zelfde
researchED Laren – Inge de Wolf
Programmaboekje researchED Laren 2022
Programmaboekje researchED Laren 2022
researchED Laren – Maria Reger en Esther Hokken
researchED Laren – Doris Abitzsch, Ana Llamazares + Claudy Oomen
researchED Laren – Charline Rouffet
researchED Laren – David van Alten
researchED Laren – Irene de Kleyn en Marleen IJzerman
researchED Laren – Wouter de Jong
researchED Laren – Kai Spall en Jaimy van Bladel
researchED Laren – Stan van Ginkel en Bo Sichterman
researchED Laren – Christina Schouten en Rieke van Bemmel
researchED Laren – Thomas Klijnstra
researchED Laren – Hilly Drok
researchED Laren – Alexander Rinnooy Kan
Blokkenschema researchED Laren 2022

GEGEVENS

LOCATIE

Collega's GSF, HU, UU:

Externen:

MOGELIJK GEMAAKT DOOR