Evenement: researchED Nederland 2023

[AFGEZEGD] Op verkenning in de wereld van vraagstukken

Niek van den Berg
Simone Barneveld

Omschrijving

Deze sessie zal jammer genoeg niet doorgaan op 11 maart 2023.

Je ziet iets gebeuren in je school en krijgt een innovatie- en onderzoekidee. Een team of een leidinggevende komt bij je met ‘kunnen we hier eens samen naar kijken? Misschien kunnen we er eens onderzoek naar doen.’
Hoe pak je dat soort ideeën en vragen op? Hoe kom je tot de kern van een vraagstuk? Hoe verdiep je je inhoudelijk? En hoe houd je iedereen aangehaakt zodat het onderzoek ook van betekenis is voor het onderwijs?

In deze masterclass van NRO ga je actief met dit soort vragen aan de slag. Je benut elkaars expertise en krijgt concrete tips van Niek van den Berg (onder andere kennismakelaar bij de Kennisrotonde en lector Grenspraktijken bij AHW), en Simone Barneveld (communicatieadviseur bij de Kennisrotonde). Samen leren we meer over hoe je vraagstukken boven water haalt, je er verder in verdiept en een vervolgplan maakt.

Kennismakelaar en lector
NRO Kennisrotonde, vanuit Strix Aluco – onderzoek & innovatie

Niek is als kennismakelaar bij de Kennisrotonde vooral bezig met gesprekken met onderwijsprofessionals, literatuuronderzoek om antwoorden op hun vragen uit te werken, en interne reviews van concept-antwoorden van de Kennisrotonde. Niek doet dit vanuit haar eigen bedrijf Strix Aluco – onderzoek & innovatie. Daarnaast is ze lector Grenspraktijken van opleiders en onderzoekers (Aeres Hogeschool Wageningen).

Communicatieadviseur
NRO Kennisrotonde

Simone is communicatieadviseur bij de Kennisrotonde van het NRO. Zij houdt zich vooral bezig met het waarborgen van de kwaliteit en toegankelijkheid van de antwoorden op vragen van onderwijsprofessionals. Daarnaast is zij hoofdredacteur van Onderwijskennis.nl

Ga naar de bovenkant