Samen bouwen aan gelijke kansen in het onderwijs. Pak een hamer en doe mee!

Inge de Wolf

Omschrijving

De kansenongelijkheid is de afgelopen jaren opgelopen. Even slimme leerlingen komen steeds vaker op verschillende niveaus, afhankelijk van het diploma van hun ouders. Hoe ontstaan verschillen in kansen tussen leerlingen? Hoe verschillen scholen hierin? En wat kun je eraan doen als docent?

Tijdens de workshop krijg je inzichten mee uit de wetenschap en uit de onderwijspraktijk. Wat werkt, wat lijkt kansrijk en wat zijn fabels? Tijdens de sessie ervaar je tegelijkertijd hoe wetenschappers, docenten en inspecteurs samen werken in de academische werkplaats onderwijskwaliteit. En misschien pak je de hamer op en bouw je samen mee aan beter onderwijs voor alle leerlingen op je school en in Nederland!

De workshop is interactief. Je krijgt de meest recente inzichten mee uit wetenschappelijk onderzoek van de Universiteit Maastricht en de Vrije Universiteit van Amsterdam. Ook wordt je gevraagd na te denken over gelijke kansen op je eigen school. Tot slot ontwerpen we met elkaar kansrijke maatregelen om gelijke kansen op je school en in Nederland te helpen vergroten.

Hoogleraar & directeur Education Lab
Universiteit Maastricht

Inge de Wolf is hoogleraar Cocreatie & Evaluatie in het Onderwijs aan de Universiteit Maastricht. Ze is tevens oprichter en directeur van Education Lab NL. In co-creatie met leraren en wetenschappers werkt ze aan ‘evidence informed’ onderwijs. Ze is (mede)oprichter van het onderwijskennisnetwerk in Amsterdam (ONA) en een van de initiatiefnemers van Ontwikkelkracht. Inge is verantwoordelijk voor het LerarenLab, waar ze samen met leraren en onderzoekers kansrijke aanpakken ontwikkelt en evalueert om het lerarentekort tegen te gaan. Daarnaast werkt Inge voor het Nationaal Regieorgaan Onderwijs (NRO) aan de doorontwikkeling tot een landelijk kennisinstituut voor het onderwijs. Ook doet ze internationaal advieswerk.

Ga naar de bovenkant