Veerkrachtige teams = veerkrachtige leerlingen

Laura Stroo

Omschrijving

Wie lekker in z’n vel zit, komt beter tot leren en wie iets leert, zit beter in z’n vel. Welbevinden is dus belangrijk. Maar hoe is het eigenlijk met jou, in deze tijd van lerarentekort, schoolleiderstekort, alles opvangen voor elkaar, etc.? Wie vraagt er hoe het nu echt met je is? Hoe is het met de verbinding met je collega’s?

We zetten kort theorie over veerkracht en werken aan het welbevinden van docententeams uiteen en koppelen dat aan ervaringen uit de praktijk. Wat is welbevinden? Wat is veerkracht? Welke copingstrategieen zijn er en hoe kun je met je hele team werken aan het versterken van eigen en elkaars veerkracht?

Downloads

Schoolpsycholoog / docent
Het Onderwijsatelier

Laura verzorgt trainingen rondom sociaal emotioneel leren, welbevinden en veerkracht, is postacademisch docent en supervisor voor schoolpsychologen en kinder- en Jeugdpsychologen in spé, ACT therapeut, bestuurslid bij het Nederlands Instituut Psychologen bij de sectie Schoolpsychologen, lid Expertgroep Schoolpsychologen Mentaal Welbevinden NIP en lid Coalitie Welbevinden.

Laura is opgeleid als Schoolpsycholoog / Orthopedagoog/ Kinder- en Jeugdpsycholoog NIP / leerkracht en intern begeleider.

Ga naar de bovenkant