Leerkracht po
Drie Koningen School

Alma Hartgring

Tijdens haar baan als opleidingskundige, miste Alma het daadwerkelijke contact en wilde zij nog directer betrokken zijn bij de ontwikkeling van de leerlingen. Alma besloot op 38-jarige leeftijd als zij-instromer aan te slag gaan en geeft met passie les in het basisonderwijs. Een stap waar ze nog iedere dag blij mee is.

Alma werkt op de High Potential Drie Koningen School; waar volop aandacht uitgaat naar effectieve lessen en een kennisrijk curriculum. Om dit te bereiken werkt Alma met haar collega’s in leerteams en laat zich leiden door bewezen leerprincipes.

Expertise: primair onderwijs

Sessiearchief

,

Omschrijving

‘Een professionele leergemeenschap (PLG) zorgt voor zeer tevreden medewerkers en heel goed onderwijs.’
Binnen onze stichting werken wij in een PLG. Wat houdt dit in?

Wij geven jullie een kijkje in de keuken door te vertellen over onze doelen en aanpak. Vervolgens gaan wij dieper in op het werken in leerteams. Hier werken leerkrachten intensief in groepsverband samen, waarbij wij zelf de agenda bepalen.

Ons verhaal is doordrenkt met voorbeelden uit de praktijk. Wij gaan graag tussentijds het gesprek met jullie aan. Wij willen jullie ideeën en inspiratie meegeven, om ook stappen te zetten in de eigen organisatie.

Downloads

Ga naar de bovenkant