Onderzoeker
Oberon B.V.

Angela de Jong

Angela de Jong werkt bij Oberon als onderzoeker en projectleider. Haar onderzoeksexpertise ligt op het vlak van leiderschap van schoolleiders, gespreid leiderschap, schoolcultuur, samenwerking in en tussen scholen en social netwerken. Zij rond op dit moment haar promotieonderzoek af met de werktitel: ‘het leiden van samenwerkingsactiviteiten van leraren en schoolleiders’. Zij is Kennismakelaar voor de Kennisrotonde en al meerdere jaren cursuscoördinator en docent aan Universiteit Utrecht voor de cursus Het organiseren van leren, onderdeel van de leraren-masteropleiding. Bovendien verzorgt zij gastcolleges aan de Erasmusuniversiteit, Rijksuniversiteit Groningen en de schoolleider-masteropleiding van TIAS.

Expertise: Leiderschap in scholen

Sessiearchief

Omschrijving

Wat is er uit onderzoek bekend over het stimuleren en behouden van een lerende cultuur in scholen? Angela de Jong, werkzaam bij Oberon, gaat in op belangrijke factoren zoals leiderschap van de schoolleider, gespreid leiderschap (dus ook van leraren) en veilige sfeer. Op basis van een vierjarig onderzoek naar Stichting leerKRACHT en haar promotieonderzoek aan Universiteit Utrecht naar (gespreid) leiderschap in scholen werkend met leerKRACHT, gaat zij in op hoe leraren en schoolleiders meer van en met elkaar kunnen leren.

Downloads

Preview

,

Omschrijving

Angela de Jong onderzoekt sinds 2017, met een team van onderzoekers, de effecten van het leerKRACHT-programma in po-, vo- en mbo-scholen in opdracht van NRO. Tijdens haar presentatie zal zij een eerste tipje van de sluier oplichten van het eindrapport van dit onderzoek, dat in de zomer 2021 opgeleverd wordt. Samen met een leraar zal zij ook ingaan op ervaringen met het werken met het leerKRACHT-programma op school. Of je nu wel of niet werkt op een school die werkt met leerKRACHT, deze presentatie zal inzichten meegeven in werkzame ingrediënten van onderwijsinnovaties (o.a. gericht op een lerende cultuur).

Ga naar de bovenkant