Docent vo
GSF / A. Roland Holst College

Constance van Hall

Constance van Hall studeerde filosofie en geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. Na de 1-jarige post master voor docent kwam ze te werken op het Roland Holst College. Daar begon ze samen met Joris Burmeister in september 2012 met het vak Big History. Ze bleken de eerste school in Europa te zijn en dat bracht nogal wat teweeg! Ze bezochten scholen, conferenties en universiteiten, zowel in binnen- als buitenland; Constance schreef een lesmethode (met de verrassende titel: Big History) en ze kwamen zelfs in DWDD terecht. Het vak wordt nu op ongeveer 40 scholen in Nederland gegeven en we blijven ons best doen docenten enthousiast te maken en houden voor dit prachtige project!

Expertise: Docent Big History; Filosofie - coordinator vwo bovenbouw

Sessiearchief

,

Omschrijving

In deze workshop laten we jullie kennis maken met Big History: 13,8 miljard jaar geschiedenis waarbij alle schoolvakken langskomen, maar dan in een groot verhaal! Behalve de aantrekkelijke inhoud, namelijk de geschiedenis van ons universum, onze planeet en onszelf, biedt Big History ook vaardigheden die verbinding tussen de vakken stimuleren.

Tijdens onze workshop vertellen we zowel over de inhoud als over de vaardigheden en geven we concrete voorbeelden die je direct ook in je eigen lessen kan gebruiken. We laten je ook kennis maken met de course website, waarop een rijkdom aan materiaal te vinden is zoals heldere filmpjes met uitleg en artikelen. Ook zetten we je aan het werk met dit uitdagende interdisciplinaire vak door zelf te gaan scale-switchen en claim-testen, twee belangrijke vaardigheden binnen BHP.

Welk vak je zelf ook geeft: zeker weten dat je na deze workshop met heel wat nieuwe ideeën en inzichten de deur uit gaat!

Ga naar de bovenkant