Zelfstandige
WZJ Onderwijsontwikkeling en advies

Henk Sissing

Henk Sissing (1954) is onderwijsliefhebber, ontwikkelaar en onderzoeker. Hij werkte als was onderwijzer, docent vo en hbo, schoolbestuurder, beleidsambtenaar ministerie OCW en consultant bij CPS.
Hij is o.a. bedenker van ‘Minder handen voor de klas’ en mede-organisator verkiezing van de ‘Onderwijsfilm van het jaar’.
Hij heeft vele artikelen, enkele boeken geschreven en publiceerde i.s.m. 365 onderwijscollega’s de Bildung scheurkalenders.

Expertise: Allround onderwijsliefhebber, ontwikkelaar en onderzoeker

Sessiearchief

,

Omschrijving

Vandaag lanceren wij ons boek Onderwijs als ambacht. Als bezoeker aan researchED ontvangt u een exemplaar. Het boek bevat 201 ervaringen en inzichten over werken in het onderwijs, die ieder een bepaald aspect van het vakmanschap van de leraar belichten. Het doel van het boek is om het vakmanschap van het onderwijzend personeel binnen organisaties te versterken, door de lezer aan te zetten tot reflecties op diens professionele identiteit. Tijdens deze workshop zullen de samenstellers Henk Sissing en Jasper Rijpma een aantal werkvormen introduceren die ingezet kunnen worden om dit doel te bereiken.

Ga naar de bovenkant