Leerkracht vso
OdyZee College

Marcel Janse

Na de pabo in Middelburg te hebben voltooid in 1994 ben ik nog gestart in Zeeland en na de zomervakantie dat jaar in Den Haag gaan werken. Na drie jaar in Den Haag en een periode in Leiden ben ik teruggegaan naar Zeeland.
Inmiddels heb ik sinds 2012 klas (3 ook nog toen en) 4 vmbo BB/BK op de Odyzee.
In 2013 ben ik met een reguliere school begonnen aan een traject voor de B-leerlingen, zodat zij met de praktijk erbij een volledig diploma kunnen halen.
Alle profielen zijn nu beschikbaar​ en heel de derde klas VMBO-BB heeft in het rooster 14 uur praktijk op de reguliere school.
Marcel was ook finalist Leraar van het Jaar in 2015.
Expertise: Lesgeven in complexe samenstellingen

Sessiearchief

,

Omschrijving

Niet over leraren praten, maar mét leraren. Door het stellen van 3 vragen per dag wil Teacher Tapp leraren gehoord, verbonden en geïnformeerd maken. Door de vragen te stellen krijgen we de werkvloer in beeld, leren leraren van elkaar(s omstandigheden) en slaan we een brug tussen onderzoek en praktijk. We delen enkele opvallende conclusies van anderhalf jaar Teacher Tapp en spiegelen die aan (inter)nationaal onderzoek. Denk aan werkomstandigheden, redenen om leraar te zijn, maar ook hoe en hoe vaak leraren bijvoorbeeld formatief evalueren in hun lessen of onderzoeksinzichten gebruiken in hun praktijk. Over de toekomst van het onderwijs, wat onderwijs nodig heeft, en hoe het onderwijs er echt voor staat. Daarnaast hoor je in deze sessie van een deelnemer waarom en hoe de app helpt bij het verbeteren van onderwijs.

Preview

Ga naar de bovenkant