Hogeschooldocent
Hogeschool Utrecht

Martijn Koops

Martijn Koops is de auteur van meerdere boeken over Gamedidactiek en kent als geen ander de kracht van spellen als communicatiemiddel. Iedere boodschap vraagt om een ander soort spel. Als Gamedidacticus houdt Martijn ervan om games te ontwerpen voor uiteenlopende toepassingen. Overal ziet hij mogelijkheden om games in te zetten, en hij deelt deze kennis graag; met iedereen die het maar wil horen. Koops is ervan overtuigd dat de wereld er baat bij heeft als we in onze communicatie vaker gebruik maken van de games. Zo kunnen we niet alleen begrippen en kennis maar ook ervaringen en bewustzijn op een gestructureerde manier delen.

Expertise: Gamedidactiek

Sessiearchief

,

Omschrijving

Leerlingen die letterlijk vertalingen van Google Translate als opdracht inleveren of een verslag van copy-pasten van internet, daar leren leerlingen natuurlijk weinig van.

Tegenwoordig kun je plagiaat zelfs nauwelijks meer traceren, omdat je AI-toepassingen zelfs samenvattingen en gehele essays kunt laten schrijven. Dit verandert de kijk op huiswerk en toetsing radicaal. Maar die nieuwe technologie biedt ook kansen om het leren van leerlingen te bevorderen, mits we het op de juiste manier inzetten. In deze sessie verkennen we samen de mogelijkheden van AI voor het onderwijs, zien we verschillende toepassingen (waaronder ChatGPT) en gaan we met elkaar in dialoog over welke strategie√ęn en competenties leerlingen nodig hebben om hun leren te reguleren met AI.

Downloads

Podcast

Omschrijving

In deze workshop maak je kennis met een Gamification-model.
We beginnen met een korte theoretische inleiding. Daarbij moet je heel goed opletten want de informatie heb je later nodig om te kunnen winnen ūüôā
Na de introductie ga je zelf ook aan de slag om met zijn allen een pittige quiz te maken die we ook meteen gaan spelen.

Je ervaart de gegamificeerde werkvorm en leert meteen hoe je die zelf, in principe morgen al, kunt toepassen in je eigen lessen.

Downloads

Ga naar de bovenkant