Docent Duits en lerarenopleider
GSF en Hogeschool van Amsterdam

Paul Halma

Paul Halma is docent Duits op het Roland Holst College in Hilversum en daarnaast lerarenopleider Duits en Frans aan de Hogeschool van Amsterdam. Hij geeft hier les in onder andere de didactiek van het communicatief taalonderwijs en de didactiek van taaltaken. In het landelijke NRO-onderzoeksproject Doeltaal digitaal (2019 – 2022) heeft hij professionele leergemeenschappen geleid. Hij heeft docenten uit deze leergemeenschappen getraind in het ontwerpen en uitvoeren van digitale communicatieve taaltaken.

Expertise: Didactiek MVT

Sessiearchief

,

Omschrijving

Nieuwsgierig naar hoe je ChatGPT kunt inzetten in je les om leerlingen een vreemde taal te laten leren? In de workshop Taal leren met ChatGPT krijg je voorbeelden van hoe je met prompts leerlingen kunt voorbereiden op het uitvoeren van (taal)taken. Daarnaast leer je hoe je ChatGPT als virtuele taalpartner kunt inzetten om een vreemde taal te oefenen en feedback te ontvangen op grammatica en uitspraak.

Downloads

,

Omschrijving

Vind je het soms ook lastig om leerlingen, tijdens je les, in de vreemde taal met elkaar te laten communiceren?
In deze workshop laten we zien hoe leerlingen via tekst-, audio-, en video-chatgesprekken de vreemde taal kunnen leren.
Het onderzoeksproject Doeltaal Digitaal laat zien dat leerlingen veel plezier beleven tijdens het chatten, de vreemde taal vaker durven te gebruiken en er nieuwe taal door leren.
Je leert welke online tools en taken je in kunt zetten, hoe je online feedback kunt geven op grammaticale structuren en wat de opbrengsten zijn van vertaaltools en Quizlet voor de woordenschat.

Video Doeltaal Digitaal.

Downloads

Ga naar de bovenkant