Taal leren met ChatGPT

Paul Halma
Maurice Schols

Omschrijving

Nieuwsgierig naar hoe je ChatGPT kunt inzetten in je les om leerlingen een vreemde taal te laten leren? In de workshop Taal leren met ChatGPT krijg je voorbeelden van hoe je met prompts leerlingen kunt voorbereiden op het uitvoeren van (taal)taken. Daarnaast leer je hoe je ChatGPT als virtuele taalpartner kunt inzetten om een vreemde taal te oefenen en feedback te ontvangen op grammatica en uitspraak.

Downloads

Docent Duits en lerarenopleider
GSF en Hogeschool van Amsterdam

Paul Halma is docent Duits op het Roland Holst College in Hilversum en daarnaast lerarenopleider Duits en Frans aan de Hogeschool van Amsterdam. Hij geeft hier les in onder andere de didactiek van het communicatief taalonderwijs en de didactiek van taaltaken. In het landelijke NRO-onderzoeksproject Doeltaal digitaal (2019 – 2022) heeft hij professionele leergemeenschappen geleid. Hij heeft docenten uit deze leergemeenschappen getraind in het ontwerpen en uitvoeren van digitale communicatieve taaltaken.

Universitair docent
Universiteit van Amsterdam

Maurice Schols heeft Engels en Duits gestudeerd aan Fontys Lerarenopleidingen Tilburg. Vervolgens heeft hij Engelse Taal- en Letterkunde gestudeerd aan de Universiteit van Leiden. Tijdens zijn studie gaf hij les in Engels op verschillende middelbare scholen. Hij heeft ook een studie gevolgd in e-learning, multimedia en consultancy aan de Universiteit van Sheffield Hallam. Van 2009 tot 2023 was hij werkzaam als lerarenopleider en vakdidacticus Engels aan Fontys Lerarenopleiding Tilburg. In deze periode heeft hij zijn proefschrift voltooid met de titel “Continuing Technology Professional Development: A Technology Learning Preferences Instrument to Support Teacher Educators’ Workplace Learning”.

Ga naar de bovenkant