Programmamanager
Klassicum

Petronette Castrop

Petronette Castrop, een gepassioneerde onderwijsprofessional, heeft gedurende haar carrière een opmerkelijke bijdrage geleverd aan de bevordering van vitale onderwijsstrategieën en de implementatie van lean werken in het onderwijs.
Na het behalen van haar onderwijsbevoegdheid begon ze haar loopbaan als leerkracht in het basisonderwijs. Haar nieuwsgierigheid en verlangen naar werkdrukverlaging leidden haar naar de wereld van lean werken en vitale organisatiestrategiën.
Petronette coacht en begeleidt meerdere leerkrachten, leidinggevende en bestuurders in verschillende verandertrajecten waarbij duurzaam en vitaal onderwijs voorop staan.

Expertise: onderwijsadvies

Sessiearchief

Petronette Castrop

Omschrijving

De werkdruk in het onderwijs is steeds hoger geworden. De cijfers van het CBS liegen er niet om. Bijna 35% van het verzuim in het onderwijs komt door te hoge werkdruk.
Een vitale organisatiestrategie kan je helpen om gelukkiger zijn in je werk en om jouw leerkrachten te behouden. Leerkrachten kunnen met stressmanagement hun stress leren te reduceren en daardoor de werkdruk aan te pakken. Besturen kunnen faciliteren en daardoor het verzuim aanpakken

Bij het merendeel van de werkgevers en schoolbesturen staat vitaliteit op de agenda: wereldwijd biedt 87% van de organisaties vitaliteitsinitiatieven, in Nederland zelfs 89%, zo blijkt uit onderzoek van Aon. Toch heeft wereldwijd slechts 55% van de organisaties een aparte vitaliteitsstrategie. In Nederland is dit maar 48% en in het onderwijs nog lager. Een structurele visie op vitaliteit ontbreekt dus nog vaak. Opmerkelijk, omdat het belang van het thema door vrijwel alle werkgevers wordt erkend.

Downloads

Ga naar de bovenkant