[nieuw] Een vitale onderwijsstrategie

Petronette Castrop
Wil ik zien! Verwijder van wil-ik-zien-lijst

De werkdruk in het onderwijs is steeds hoger geworden. De cijfers van het CBS liegen er niet om. Bijna 35% van het verzuim in het onderwijs komt door te hoge werkdruk.
Een vitale organisatiestrategie kan je helpen om gelukkiger zijn in je werk en om jouw leerkrachten te behouden. Leerkrachten kunnen met stressmanagement hun stress leren te reduceren en daardoor de werkdruk aan te pakken. Besturen kunnen faciliteren en daardoor het verzuim aanpakken

Bij het merendeel van de werkgevers en schoolbesturen staat vitaliteit op de agenda: wereldwijd biedt 87% van de organisaties vitaliteitsinitiatieven, in Nederland zelfs 89%, zo blijkt uit onderzoek van Aon. Toch heeft wereldwijd slechts 55% van de organisaties een aparte vitaliteitsstrategie. In Nederland is dit maar 48% en in het onderwijs nog lager. Een structurele visie op vitaliteit ontbreekt dus nog vaak. Opmerkelijk, omdat het belang van het thema door vrijwel alle werkgevers wordt erkend.

Maak een account aan en bewaar je eigen tijdschema op al je devices.

Programmamanager en Teamleider
Klassicum

Over Petronette Castrop

Petronette is lange tijd leerkracht geweest in het (voortgezet) speciaal onderwijs. Al vanaf de start van haar loopbaan houdt zij zich bezig met het reduceren van stress bij kinderen en volwassenen. Momenteel is zij als proces- en verandermanager bij Klassicum vooral bezig met opdrachten rondom werkdrukverlaging en vitaliteit bij onderwijsprofessionals. Ze is een voorvechter voor vitale onderwijsstrategieën in het onderwijs.
Ga naar de bovenkant