Alysha Cuperus

Academische kleuterleerkracht, CNS de Vlinderboom

Evenement

MATERIALEN

Er zijn nog geen materialen beschikbaar

SESSIE

Er is geen huidige sessie.

SESSIE ARCHIEF

De positionering van de academische leerkracht in het basisonderwijs 

Academische leerkrachten staan volop in de belangstelling. Met hun capaciteiten en vaardigheden kunnen zij namelijk een belangrijke bijdrage leveren aan het onderwijs en het leren van leerlingen, zeker in deze tijd. Maar de kwaliteiten van de academische leerkracht wordt niet altijd optimaal benut, wat tot demotivering kan leiden. Wat hebben academische leerkrachten nodig om werkzaam te blijven in het onderwijs? En hoe waarborgen we hun professionaliteit en kunnen ze hun kwaliteiten wel uiten?

In deze workshop willen we met elkaar nadenken over de inzet van de academische leerkracht in het basisonderwijs middels het verkennen van verschillende routes. Deelnemers worden zich daardoor bewust van de positionering van deze leerkrachten en welke toegevoegde waarde zij kunnen bieden in de klas, het team, de school en/of het bestuur en hoe ze het gesprek hierover kunnen aangaan in hun eigen onderwijspraktijk.

Deze sessie werd gegeven door Alysha Cuperus en Elke Mulder.

BIO

Alysha Cuperus is in juli 2019 afgestudeerd aan de academische lerarenopleiding in Utrecht. Momenteel is zij vier dagen in de week werkzaam als academische kleuterleerkracht op basisschool CNS de Vlinderboom in Ede. Daarnaast volgt ze de deeltijdmaster ‘Pedagogiek’ in Nijmegen. Sinds april 2021 is ze aangesloten bij het bestuur van de BAB als algemeen bestuurslid.