Voorzitter BAB en leerkracht po
Stichting Conexus

Elke Mulder

Elke Mulder (MSc) is in 2014 afgestudeerd aan de Academische Lerarenopleiding Primair Onderwijs in Nijmegen. Daarna heeft zij haar master Onderwijskunde behaald aan de Universiteit van Amsterdam. Momenteel is Elke werkzaam als stamgroepleider op Jenaplanschool de Tovercirkel in Malden. Daarnaast werkt zij één dag als onderzoeker in de school (in de rol van Primor) en is zij voorzitter van de Beroepsvereniging Academici Basisonderwijs (BAB).

Expertise: primair onderwijs

Sessiearchief

,

,

Omschrijving

Wat is een Primoraat? Hoe draagt een Primoraat bij aan de verbetering van evidence-informed werken in de (dagelijkse) onderwijspraktijk? En hoe zorgt een Primoraat voor een verbreding van de loopbaanmogelijkheden van leerkrachten? In deze sessie krijg je antwoorden op deze vragen en meer!

Downloads

,

Omschrijving

Academische leerkrachten staan volop in de belangstelling. Met hun capaciteiten en vaardigheden kunnen zij namelijk een belangrijke bijdrage leveren aan het onderwijs en het leren van leerlingen, zeker in deze tijd. Maar de kwaliteiten van de academische leerkracht wordt niet altijd optimaal benut, wat tot demotivering kan leiden. Wat hebben academische leerkrachten nodig om werkzaam te blijven in het onderwijs? En hoe waarborgen we hun professionaliteit en kunnen ze hun kwaliteiten wel uiten?

In deze workshop willen we met elkaar nadenken over de inzet van de academische leerkracht in het basisonderwijs middels het verkennen van verschillende routes. Deelnemers worden zich daardoor bewust van de positionering van deze leerkrachten en welke toegevoegde waarde zij kunnen bieden in de klas, het team, de school en/of het bestuur en hoe ze het gesprek hierover kunnen aangaan in hun eigen onderwijspraktijk.

Deze sessie werd gegeven door Alysha Cuperus en Elke Mulder.

Ga naar de bovenkant