Valentina Devid

Trainer & adviseur, Toetsrevolutie

Evenement

SESSIE

Er is geen huidige sessie.

SESSIEARCHIEF

Formatief handelen: van instrument naar ontwerp

Formatief handelen wordt gemakkelijk gezien als het gebruik van losse tools, zoals het inzetten van een Kahoot of een werkvorm met wisbordjes. Dit is echter onterecht. Formatief handelen komt pas echt tot zijn recht binnen een samenhangend onderwijsontwerp. René Kneyber & Valentina Devid laten zien hoe je van ontwerp naar instrument kunt gaan en waarom dit de basis moet vormen van professionalisering rond dit onderwerp.

Deze sessie wordt gegeven door René Kneyber en Valentina Devid.

Link naar boek

Formatief handelen: een nieuw model voor formatief toetsen

Formatief toetsen is in veel landen allang een begrip, maar in Nederland en Vlaanderen een relatief nieuw verschijnsel. Maar ondanks dat bijv. in Engeland het begrip al een tijdje rondwaart is de implementatie hiervan daar nog niet geslaagd. Een van de lessen die we kunnen leren uit contexten zoals Zweden of Engeland is dat het begrip ‘formatief toetsen’ verwarrend is voor leraren. Om dit op te lossen heeft René Kneyber gewerkt aan een nieuw model voor formatief toetsen (geheten ‘formatief handelen’). In deze workshop bespreekt de theorie en de praktijk van dit model.

Deze sessie werd gegeven door René Kneyber en Valentina Devid.

Feedback – minder werk, meer resultaat

Over feedback bestaan heel wat misvattingen. Deze misvattingen zorgen ervoor dat leraren met de beste bedoelingen veel te veel tijd stoppen in iets wat te weinig oplevert. In deze sessie bespreekt René Kneyber, trainer en adviseur bij Toetsrevolutie en lid van de Onderwijsraad, de nieuwste wetenschappelijke inzichten over feedback, en hoe je met minder werk meer resultaat kunt behalen.

Deze sessie werd gegeven door René Kneyber en Valentina Devid.

BIO

Valentina Devid is voormalig docent geschiedenis en levensbeschouwing. Naast trainer en adviseur bij Toetsrevolutie is ze ook Hogeschool docent bij de Hogeschool Utrecht.