Project omschrijving

Valentina Devid

Hogeschool hoofddocent, trainer & adviseur

Evenement

België 2021
Huidige sessie
Sessie archief
bio

MATERIALEN

Er zijn geen materialen beschikbaar.

SESSIE

Formatief handelen: een nieuw model voor formatief toetsen

Formatief toetsen is in veel landen allang een begrip, maar in Nederland en Vlaanderen een relatief nieuw verschijnsel. Maar ondanks dat bijv. in Engeland het begrip al een tijdje rondwaart is de implementatie hiervan daar nog niet geslaagd. Een van de lessen die we kunnen leren uit contexten zoals Zweden of Engeland is dat het begrip ‘formatief toetsen’ verwarrend is voor leraren. Om dit op te lossen heeft René Kneyber gewerkt aan een nieuw model voor formatief toetsen (geheten ‘formatief handelen’). In deze workshop bespreekt de theorie en de praktijk van dit model.

Deze sessie wordt gegeven door René Kneyber en Valentina Devid.

SESSIE ARCHIEF

Feedback – minder werk, meer resultaat

Over feedback bestaan heel wat misvattingen. Deze misvattingen zorgen ervoor dat leraren met de beste bedoelingen veel te veel tijd stoppen in iets wat te weinig oplevert. In deze sessie bespreekt René Kneyber, trainer en adviseur bij Toetsrevolutie en lid van de Onderwijsraad, de nieuwste wetenschappelijke inzichten over feedback, en hoe je met minder werk meer resultaat kunt behalen.

Deze sessie wordt gegeven door René Kneyber en Valentina Devid.

BIO

Valentina Devid is docent geschiedenis en levensbeschouwing. De afgelopen jaren specialiseerde ze zich in het gebruik van formatief handelen in de les en de succesvolle implementatie ervan binnen onderwijsteams. Daarnaast is ze werkzaam als toetsexpert op de HU. Valentina werkt samen met met Dominique Sluijsmans, René Kneyber en Blanca Wilde Lopez binnen Toetsrevolutie. Samen met René Kneyber maakt ze met veel plezier de LLEARN-podcast.