Jolanda Smit

Communicatiemanager

Ik heb na de pabo 8 jaar op een ZMLK-school gewerkt in Haarlem, als leerkracht en ICT-coördinator. Daarna ben ik het onderwijs uitgegaan en met mijn html- en css-kennis ben ik bij Netexpo en Informaxion terecht gekomen, waar ik handleidingen schreef voor software, gepersonaliseerde bulkfaxen verstuurde (zeer precies en technisch werk) en trainingen gaf over de software (digitale nieuwsbrieven versturen).

Daarna bij Mollie in Amsterdam terecht gekomen, waar ik supportmedewerker was. Ik hield me daar vooral bezig met webshops die iDEAL wilden implementeren als betaalmiddel.

Hierna bij Fysioroadmap terecht gekomen, een bedrijf dat software en hardware maakte voor fysiotherapeuten. Daar deed ik DTP-werk, de support en de handleidingen (over de hardware en de software).

Vervolgens heb ik 5 jaar gewerkt bij Softwear, waar ik consultant was voor de groothandels en hun webshops. Ook schreef ik de nieuwsbrieven, onderhield ik de kennisbank en hielp ik met de marketing.

In 2020 verhuisd naar Friesland en nu erg blij met mijn baan bij researchED.

De combinatie van onderwijs, communicatie en marketing sprak me enorm aan. Mijn kennis en ervaring en interesses komen hier echt samen. De missie om het onderwijs te verbeteren door onderzoek en onderwijspraktijk samen te brengen, wil ik dolgraag ondersteunen.

De afwisseling is prettig: dan weer een website aanpassen, dan promo’s inplannen en met sprekers overleggen. Dan weer helpen met teksten te verbeteren, de nieuwsbrief te schrijven en social media inhoud te geven.

Het gevoel een steentje bij te dragen aan de verbetering van het onderwijs, vind ik ook erg prettig.

Doen waar ik goed in ben met een team met dezelfde passie voor het onderwijs. Meer kan ik niet wensen toch?!

Ik ben gek op de patronen (kleurrijk met een vintage uitstraling) van Orla Kiely. Dat is een Ierse ontwerpster die in Nederland niet zo heel bekend is. Maar wie eens bij mij thuis komt kent haar daarna zeker wel 🙂 Behang, theedoeken, vazen, tassen, kantoorspullen, servies, lampenkappen enzovoorts.

In mijn vrije tijd lees ik graag, doe ik graag leuke dingen met mijn man en zoontje en doe ik aan stamboomonderzoek. Ik zit op een kaartclub en ben vrijwilliger bij haven en minicamping It Kattegat. Daarnaast hebben we een huis wat behoorlijk opgeknapt moet worden en daar gaat ook veel tijd in zitten. Gelukkig zijn we handig 🙂

Ontmoet meer teamleden
Ga naar de bovenkant