Laden Evenementen

Thema: Perspectief op leren

Klik hier voor Tickets

Met de dubbele betekenis van ‘perspectief’ ligt de nadruk bij researchED Groningen op twee belangrijke aspecten van leren.

Ten eerste het perspectief waaruit je het leren bekijkt. Wat is jouw visie op leren? Op welke functie van het onderwijs moet dat leren gericht zijn? Wat is leren en hoe doe je dat? Bestaat er één waarheid over hoe leerlingen het beste leren of is het een kwestie van perspectief? In de wetenschap vind je in elk geval verschillende stromingen, zoals het behaviorisme, positivisme, cognitivisme of constructivisme. Elke deskundige heeft zijn eigen visie. Laat je bij de verschillende sessies meenemen en verbreed je perspectief op leren.

Ten tweede gaat het bij ‘perspectief op leren’ om de kans dat leren tot stand komt. Hoe vergroten we het perspectief op leren van leerlingen? Welke leeractiviteiten bevorderen het leren? Wanneer en hoe leert de leerling het beste? Hoe weet je dat als leraar? En hoe kun je als leraar het leren zo goed mogelijk ondersteunen? Dit perspectief op leren legt de nadruk op het leerproces van leerlingen, waar het uiteindelijk om draait in de klas. Bij de sessies worden concrete handvatten aangereikt om het perspectief op leren in de klas te vergroten.

Leer je mee?

 

         


Sessies

Bekijk alle sessies


Tickets researchED Groningen

Let op! Dit is een live online evenement. Bezoekers krijgen een streaming link 24 uur vóór het evenement. Tevens kunt u met deze link sessies terugkijken.

vanaf € 1,- 

De hoeveelheid tickets kunt u aanpassen in de winkelmand.


Bevestigde sprekers:

  • Paul Kirschner
  • Hanke Korpershoek
  • René Kneyber
  • Mariëtte Hingstman
  • Sherrill Woldberg-Wels
  • Bert Barelds
  • Christy Tenback