Informatie researchED België 2021 – fysiek

We kijken er naar uit om iedereen op zaterdag te zien voor wat een fascinerende dag belooft te worden over onderwijsonderzoek en de lespraktijk in België. We hebben een schitterende line-up van sprekers en sessies, en we zijn ze enorm dankbaar dat ze bereid zijn een bijdrage te leveren aan de dag.

Op deze pagina kunt u alle praktische informatie vinden voor de eerste Belgische editie van researchED.


LET OP!  COVID-maatregelen verscherpt.

Aangezien de besmettingen in een kort tempo hoog oplopen, vragen je om een mondmasker te dragen binnen het gebouw.

Stoelen bezet = sessie vol.


De knoppen links laten alle onderwerpen zien.

Genoemd in onze nieuwsbrief maar de moeite waard om elders ook te delen:
Eén van de sessies bij researchED België had de titel "De instrueerbaarheid van de schoolschriftletter" en werd gehouden door Ben Hamerling en Astrid Scholten:
https://youtu.be/uGajSKfD1ZY
#handschrift #rEDBE21

De vier kernideeën uit de sessie van @krvanhoyweghen op @researchED_BE over het verwerven van nieuwe leerstof op een effectieve, efficiënte en succesgenererende manier. #rEDBE21

It's great to be able to watch the sessions I couldn't watch at #rEDBE21 (like @CratoNuno ; @MuntheElaine ; @JakubowskiEvid ; @TGajderowicz ; Stuart Mathers ; ... ) and to rewatch many of them again (like @olicav ;@Trivium21c... ).

Voor de mensen die de boeiende lezing misten van @JanTSas hierbij een samenvatting. Handig voor #groepsgesprekken in de klas. #exploratiefgesprek #rEDBE21

- WINNAAR POLSBANDJE #rEDBE21 ACTIE -

Gefeliciteerd Cathelijne Anten (@lijntje71)! Jij hebt een ticket voor #rEDBE22 of #rEDNL22 gewonnen.

Neem je binnenkort even contact met ons op? We gaan het dan voor je in orde maken.

Load More...

COVID Safe Ticket controle bij aankomst

Het adres is: Zandpoortvest 60, 2800 MechelenEr is voldoende plek om (gratis) de auto’s en fietsen te parkeren.

We vragen je om een half uur voor de aanvang aanwezig te zijn dit i.v.m. het controleren van ieders COVID Safe Ticket (QR-code). Indien je later wilt aanschuiven, is dat geen enkel probleem. Houd in ieder geval rekening met de tijd die je nodig hebt voor deze controle, voordat je naar binnen kan.

LET OP! COVID-maatregelen verscherpt.

  • Mondmaskers verplicht.
  • Stoelen bezet = sessie vol.

Registratie & Opening

De deuren gaan open om 08.45 uur. Hier heb je de tijd om je COVID Safe Ticket (QR-code) te tonen, een programmaboekje op te halen en een bakje koffie of thee te nuttigen voordat de dag echt begint. Het programma begint om 09.30 uur in het desbetreffende lokaal waar jij de eerste sessie wilt volgen met een welkomstwoord van Tom Bennett, Tim Surma en Machtel Verbruggen. Ga dus om 09:30 uur naar het lokaal waar je om 10:00 uur de eerste sessie wilt volgen.

Mocht je later komen of niet aanwezig kunnen zijn bij de opening is het mogelijk om later aan te schuiven.

LET OP! 

COVID-maatregelen verscherpt.
Mondmaskers verplicht.
Stoelen bezet = sessie vol.

Hoe de dag werkt

LET OP! 

COVID-maatregelen verscherpt.
Mondmaskers verplicht.
Stoelen bezet = sessie vol.

Gedurende de dag kan je 6 sessies van 40 minuten volgen. Elke ronde kan je kiezen tussen 8 onderwerpen van verschillende sprekers. De keuze naar welke sessie je gaat is geheel aan jezelf. Op deze manier kun je je eigen leerzame dag samenstellen. De plekken tijdens de sessies zijn beschikbaar op basis van wie het eerst komt, het eerst maalt.

Tussen iedere sessie zitten 10 minuten. Zorg er dan ook voor dat je tijdig bij het lokaal aanwezig bent zodat we op tijd kunnen beginnen. Ieder lokaal heeft een maximaal aantal plekken/stoelen en VOL = VOL. Overal in het gebouw is er de mogelijkheid om je handen te desinfecteren, maak hier vooral gebruik van.

We merken dat mensen bijna altijd in de sessies terecht komen die ze willen. Kom vroeg naar het lokaal als je een ‘must-see’ hebt! Het is handig om van tevoren alternatieve keuzes te maken en die achter de hand te hebben.

Tijdwaarneming

We vragen sprekers en aanwezigen zichzelf te reguleren, wat betekent dat ze op de tijd moeten letten. Ga vlot van sessie naar sessie en begin en eindig op de tijdstippen in het tijdschema om te voorkomen dat sessies uitlopen en volgende sessies te laat starten. Onze ervaring is dat mensen in het onderwijs over het algemeen goed zijn in het luisteren naar een hypothetische zoemer …

Actief op Twitter?

Gebruik hashtag #rEDBE21

Parkeren

Er zijn voldoende parkeerplekken. Daarnaast is er een parkeergarage, waar je op zaterdagen gratis kunt parkeren. Zie hieronder de plattegrond, waar je langs moet om te kunnen parkeren.

Openbaar vervoer

Thomas More College is goed te bereiken met openbaar vervoer. U kunt uitstappen bij de bushalte ‘Mechelen Zandpoortvest’ of treinstation ‘Mechelen’.

Lunch

Om 12:30 uur is er een halfuur de mogelijkheid om te lunchen. Indien je een lunchpakket hebt besteld bij de aanschaf van een ticket, dan kan je deze ophalen op verschillende aangewezen plekken binnen de school:

  • Begane grond: Tegenover de aula en ‘Resto’
  • 1e Etage: De hal en de mezanine
  • Glutenvrije lunches worden bij ‘Resto’ uitgegeven.

Voor de bezoekers die hun allergieën hebben doorgegeven, hebben we een aangepast lunchpakket. Wil je nog een lunchpakket bestellen? Dat kan door hier te klikken!

Breng voor de zekerheid je lunchbewijs mee (op papier of digitaal). Er zal duidelijk aangegeven zijn welke lunch waar opgehaald kan worden. De lunch wordt geserveerd in lunchzakjes.

Nadat de lunch voorbij is willen we je vriendelijk verzoeken om je lege zakje weg te gooien. Zo kunnen we de school samen zo schoon mogelijk houden.

Afsluiting

Na de laatste sessie is er een algemene afsluiting door Dirk Van Damme. Deze kan gevolgd worden vanuit één van de lokalen na dat de laatste sessie is afgelopen. Makkelijk! Want je kan gewoon blijven zitten.

Roken

Het gebouw en het terrein zijn rookvrij.