De toepassing van games, VR en AI in het leergebied Mens en Maatschappij

Pieter Mannak
Pim Renou
Daan van Leeuwen

Omschrijving

Let op: deze sessie begint om 13:15 en loopt tot 14:45

Het gebruik van games, AI of VR in de les: best spannend, maar het biedt enorme kansen voor je als docent. Lesstof wordt levendiger als je er als leerling interactie mee aan kan gaan. Digitale leercontexten bieden hier legio mogelijkheden voor.

In deze workshop duiden we de meerwaarde van digitale leercontexten voor het leergebied M&M, om daarna in drie subgroepen uiteen te gaan:

1. Het gebruik van games in de klas,

2. Het gebruik van AI in de klas,

3. Het gebruik van VR in de klas.

Als deelnemer maak je een keuze voor twee subgroepen en leer je hoe je deze leercontexten kan inzetten. Je vertrekt gegarandeerd met handvatten voor de toepassing in je eigen les.

Downloads

Lerarenopleider en vakdidacticus geschiedenis
Hogeschool Utrecht

Pieter Mannak is lerarenopleider geschiedenis en vakdidacticus bij de Hogeschool Utrecht. Expertise in de toepassing van digitale leercontexten, zoals gamebased-learning, VR en AI.

Informatiespecialist Educatie
Hogeschool Utrecht

Pim Renou is informatiespecialist educatie bij de bibliotheek van de Hogeschool Utrecht. Hij verzorgt workshops met vernieuwende digitale technologie voor het HUB-Lab en is bestuurslid bij de Vereniging Geschiedenisdocenten Nederland. Hij heeft een passie voor het raakvlak van educatie, spel en technologie. Ook is hij actief met de implementatie in het onderwijs van aspecten van digitale geletterdheid, zoals informatievaardigheden en mediawijsheid.

Lerarenopleider en vakdidacticus geschiedenis
Hogeschool Utrecht

Daan van Leeuwen is lerarenopleider geschiedenis aan de Hogeschool Utrecht, hoofdredacteur van Kleio (het tijdschrift van de vereniging van geschiedenisdocenten) en auteur. Hij gaf eerder workshops en publiceerde over gamen in de (geschiedenis-)les waarbij de meerwaarde van de game als rijke leercontext centraal stond. Daarnaast werkt hij op dit moment met onder andere Pieter Mannak aan een groot geschiedeniswerkvormenboek (2024).

Publicaties/ bibliografie:

Ga naar de bovenkant