Diagnostische vragen om misvattingen op te sporen

Nik Osinski
Sofie Faes

Omschrijving

Met gerichte meerkeuzevragen kun je snel en effectief formatief handelen. Het is dan wel van belang om de juiste vraag te stellen, zodat je snel misvattingen in je klas kunt opsporen.
In deze workshop gaan we in op hoe je een goede diagnostische meerkeuzevraag ontwikkelt, en hoe je deze inzet in de les.

Deze sessie zou gegeven worden door Jörgen van Remoortere  en Sofie Faes maar Jörgen kon niet komen. In zijn plaats heeft Nik Osinski de sessie samen met Sofie Faes gegeven.

Downloads

Preview

docent scheikunde en trainer Toetsrevolutie
Cals College Nieuwegein

Nik Osinski is docent scheikunde. Zijn interesse ligt bij formatief handelen en de praktische vertaalslag van onderwijsonderzoek naar het klaslokaal. Voor Toetsrevolutie geeft hij trainingen over het implementeren van formatief handelen.

Docent biologie & science
Heerbeeck college en NVON

Sofie is docent biologie en science op het Heerbeeck college en staat al 14 jaar met veel plezier voor de klas. Op pragmatische wijze zet ze zich in voor werkplezier en doen wat werkt in de klas. Ze is expert in formatief handelen en geeft regelmatig workshops op scholen en congressen. Een dag in de week werkt ze voor de Nederlandse Vereniging voor Onderwijs in de Natuurwetenschappen (NVON). Als projectleider zorgt ze voor de ontwikkeling van diagnostische meerkeuzevragen om misvattingen snel zichtbaar te maken bij biologie, scheikunde en natuurkunde.

Ga naar de bovenkant