Docent biologie & science
Heerbeeck college en NVON

Sofie Faes

Sofie is docent biologie en science op het Heerbeeck college en staat al 14 jaar met veel plezier voor de klas. Op pragmatische wijze zet ze zich in voor werkplezier en doen wat werkt in de klas. Ze is expert in formatief handelen en geeft regelmatig workshops op scholen en congressen. Een dag in de week werkt ze voor de Nederlandse Vereniging voor Onderwijs in de Natuurwetenschappen (NVON). Als projectleider zorgt ze voor de ontwikkeling van diagnostische meerkeuzevragen om misvattingen snel zichtbaar te maken bij biologie, scheikunde en natuurkunde.

Expertise: Formatief handelen en vo

Sessiearchief

Omschrijving

Feedback is een krachtig instrument om het leren verder te helpen. Toch zien we dat veel leerlingen feedback niet gebruiken, het harde werken van de leraar ten spijt. Het boek Feedback in de klas geeft bruikbare handvatten om feedback zo vorm te geven dat leerlingen het daadwerkelijk gebruiken om hun werk beter te maken, zonder dat de werkdruk voor de docent te groot wordt. In deze workshop laat ik zien hoe ik de inzichten uit het boek vertaald heb naar concrete werkbladen, werkvormen en handelingspraktijken in mijn lessen.

,

Omschrijving

Met gerichte meerkeuzevragen kun je snel en effectief formatief handelen. Het is dan wel van belang om de juiste vraag te stellen, zodat je snel misvattingen in je klas kunt opsporen.
In deze workshop gaan we in op hoe je een goede diagnostische meerkeuzevraag ontwikkelt, en hoe je deze inzet in de les.

Deze sessie zou gegeven worden door Jörgen van Remoortere  en Sofie Faes maar Jörgen kon niet komen. In zijn plaats heeft Nik Osinski de sessie samen met Sofie Faes gegeven.

Downloads

Preview

Ga naar de bovenkant