“Ik begrijp niet wat er verwacht wordt, mevrouw.” Goede feedback begint bij heldere kwaliteitsverwachtingen.

Stijn Vanhoof
Geert Speltincx

Omschrijving

“Wat is er nodig om voldoende, goed of uitstekend te scoren?” Hoe complexer de taak, hoe moeilijker om dit duidelijk te maken. Rubrics en criterialijsten kunnen helpen, maar leerlingen lijken ze vaak anders te interpreteren dan je bedoelt. Nochtans, wanneer de kwaliteitsverwachtingen niet duidelijk zijn, schiet feedback zijn doel voorbij. Zie het als een communicatiestoornis. Jammer van al je harde werk!

In deze sessie word je aan het denken gezet over theorie en praktijk van kwaliteitsverwachtingen en feedback. Je ontdekt hoe je kwaliteitsverwachtingen echt tastbaar kan maken. Leerlingen actief laten werken met voorbeelden is hierbij essentieel. Verschillende mogelijke werkvormen komen aan bod.

Stafmedewerker onderwijsontwikkeling / docent
Karel de Grote Hogeschool Antwerpen

Stijn Vanhoof begeleidt docenten en leraren bij het vormgeven van hun onderwijspraktijk. Zijn specialisaties zijn feedback, toetsing en coachingsvaardigheden. Hij staat voor samen werken aan sterk, gefundeerd onderwijs en dit altijd met aandacht voor het leren én welzijn van leerlingen. Hij was tot juni 2017 leraar in het secundair onderwijs en praktijklector in de specifieke lerarenopleiding gedragswetenschappen. Momenteel werkt hij als medewerker professionalisering bij Karel de Grote Hogeschool. Meer info: www.lerenenmeten.be

Geert Speltincx en Stijn Vanhoof schreven samen het boek Feedback in de klas – verborgen leerkansen.

Ga naar de bovenkant