Het feedbackproces: gepaste ondersteuning naar zelfstandigheid

Flemming van de Graaf
Hilly Drok

Omschrijving

Wanneer je je onderwijs vormgeeft volgens de principes van formatief handelen, is het belangrijk dat je ook voor feedback een logische plaats vindt in je curriculum. Vanuit het idee van formatief handelen is het doel van onderwijs leerlingen zelfstandig laten worden om diepgeworteld begrip toe te passen in verschillende contexten. Door leerlingen op verschillende fasen in hun leerproces op verschillende manieren feedback te geven en de sturing vanuit jou als docent steeds iets verder af te bouwen, zorg je ervoor dat leerlingen hiertoe in staat zijn. Maar hoe bouw je een proces rondom feedback op? En hoe zorg je er daarbij voor dat je de leerlingen gepaste ondersteuning biedt om steeds wat zelfstandiger te kunnen worden? Daar gaan wij in deze sessie handvatten voor bieden.

Downloads

Preview

Docent maatschappijleer en -wetenschappen & trainer Toetsrevolutie
Hofstad Lyceum/Toetsrevolutie

Flemming van de Graaf is een docent maatschappijleer en maatschappijwetenschappen. Hij wil met zijn praktijkervaring collega’s binnen zijn eigen school en op andere scholen inspireren om effectiever les te geven met behulp van formatief handelen. Samen met René Kneyber en Valentina Devid maakt hij de LLEARN-podcast. Flemming geeft trainingen voor Toetsrevolutie.

Trainer en adviseur
Toetsrevolutie

Hilly Drok is trainer en adviseur bij Toetsrevolutie. Tevens maakt zij samen met René Kneyber, Dominique Sluijsmans en Valentina Devid deel uit van het bestuur van Toetsrevolutie. Daarnaast heeft zij jarenlange ervaring als docent Nederlands in het voortgezet onderwijs. Ze is auteur van verscheidene blogs voor Toetsrevolutie.

Ga naar de bovenkant