Het oog van de meester: ik zie, ik zie wat jij niet ziet

Jop Schaap
Theo van den Bogaart

Omschrijving

Teacher noticing is de discipline om in een klas aandacht te geven aan het denken en gedrag van leerlingen en daar het handelen op aan te passen. Promotieonderzoek van Jop Schaap op Hogeschool Utrecht bij de lerarenopleiding wiskunde richt zich op het ontwikkelen van deze vaardigheid. In deze context is het aandachtspunt vakdidactiek. Theo van den Bogaart onderzoekt noticing in het pedagogisch domein in samenwerking met het lectoraat de pedagogische opdracht van Hogeschool Inholland. Tijdens de workshop doen we ervaring op met noticing en bespreken we met elkaar hoe we de vaardigheid van noticing kunnen versterken bij beginnende onderwijsprofessionals.

Downloads

Lerarenopleider
Hogeschool Utrecht

Na 12 jaar voor de klas in het vo maakte Jop de overstap naar de lerarenopleiding. Daar leidt hij docenten wiskunde op en is hij gestart met een promotieonderzoek naar Teacher Noticing.

Lerarenopleider
Hogeschool Utrecht

Theo viert dit jaar zijn 25-jarig onderwijsjubileum. In die tijd is hij continu op zoek naar de wisselwerking tussen didactiek en pedagogiek in zijn werk als lerarenopleider en onderzoeker.

Ga naar de bovenkant