Hoe wij als team het rekenonderwijs hebben verbeterd

Sarah Bergsen
Marion Vos

Omschrijving

Tegenwoordig is evidence-informed werken een populaire onderwijsterm die onder meer door de Inspectie van het Onderwijs flink wordt toegejuicht. Uiteraard is het gebruik maken van wetenschappelijke inzichten in de praktijk een goed (en op het eerste gezicht ook eenvoudig) idee, maar blijkt dit in de realiteit soms toch wat complexer dan gedacht. In deze sessie nemen we u graag mee in het proces wat wij als basisschoolteam hebben doorlopen van ‘evidence’ naar ‘practice’ in ons rekenonderwijs. De belangrijkste succesfactoren en mogelijke valkuilen komen hierbij uitgebreid aan bod. Hoe kiest u de goede aanpak? Hoe neemt u het team hierin mee? Hoe zorgt u dat het onderwijs structureel (en niet incidenteel) verbetert? Wat zijn hiervan de resultaten? Zomaar een greep uit de vragen waarop we een geïnformeerd antwoord zullen proberen te formuleren.

Schoolleider bij basisschool ‘t Palet te Heeswijk-Dinther
SKPO

Sarah Bergsen is schoolleider bij basisschool ‘t Palet te Heeswijk-Dinther. Voorheen heeft zij gewerkt als docentenopleider en onderwijsadviseur bij Mastery Learning, Academica Business College en de Fontys hogescholen.

basisschooldirecteur
Filios Scholengroep

Marion Vos is directeur op basisschool ‘t Palet. Na het afronden van de pabo is ze in het speciaal onderwijs gaan werken. 6 jaar heeft ze gewerkt op een cluster 4 school en daar ook de nodige opleidingen/cursussen gevolgd met betrekking tot het gedrag van kinderen. Daarna was en is ze  werkzaam op basisschool ‘t Palet en vervulde daar de rol van hoogbegaafheidscoördinator en rekenspecialist.

Ga naar de bovenkant