Leer ze rekenen

Monique Marreveld

Omschrijving

Na het succes van Op de schouders van reuzen, Werk maken van gelijke kansen en Leer ze lezen werkt Didactief aan een vierde boek over alle aspecten van leren rekenen en rekenvaardig worden.
Een kernredactie van deskundigen (Ronald Keijzer (iPabo Amsterdam en Universiteit Utrecht), Hans van Luit (Universiteit Utrecht) en Marian Hickendorf (Universiteit Leiden)) selecteert circa twintig belangrijke kernpublicaties uit de (inter)nationale literatuur over dit thema. Didactief beschrijft deze in toegankelijke taal voor leerkrachten. Klassiekers komen aan bod die de kloof overbruggen tussen traditionalisten en realisten in rekenland. Op researchED presenteert de redactie de belangrijkste onderzoeksartikelen. Kortom, een fijne preview.

Hoofdredacteur
Didactief(online.nl)

Didactief is een onafhankelijk onderwijsvakblad dat resultaten van onderwijsonderzoek toegankelijk maakt voor een breed onderwijspubliek. Alle artikelen en nog veel meer worden tevens online gepubliceerd op didactiefonline.nl. Didactief werkt samen met Paul Kirschner, Gert Biesta en onderwijswetenschappers aan alle Nederlandse universiteiten en onderzoeksbureaus. Didactief presenteert resultaten van relevant onderwijsonderzoek op thema desgewenst ook op locatie en publiceert gratis downloads zoals https://didactiefonline.nl/artikel/op-de-schouders-van-reuzen en https://www.ou.nl/web/wijze-lessen. Er zijn ook bundels over leesonderwijs, kansen en rekenonderwijs.

Ga naar de bovenkant