Professionaliseren leraren

Inge de Wolf

Omschrijving

Hoe werk je aan je professionele ontwikkeling als leraar? Wat zijn kansrijke trajecten en wat lijkt zonde van de tijd? Waar liggen uitdagingen en wat is nodig om er echt wat aan te hebben in je dagelijkse lespraktijk?
In deze workshop krijg je inzichten mee over effectieve professionaliseringsactiviteiten. We bespreken lessen uit wetenschappelijk onderzoek en inzichten uit andere landen. Na afloop kun je beter en gerichter werken aan je eigen professionalisering,

Downloads

Hoogleraar UM & directeur Education Lab
Universiteit Maastricht

Inge de Wolf is bijzonder hoogleraar aan de Universiteit Maastricht. Ze is oprichter en directeur van Education Lab. Dit is een netwerk gericht op duurzame verbetering en innovatie van het onderwijsonderwijs. In cocreatie met leraren en wetenschappers werkt ze aan inzichten en activiteiten voor de professionalisering van (expert) leraren en schoolleiders. Zo maakt ze met haar teams toolkits en praktijkkaarten, heeft ze in Amsterdam een onderwijskennisnetwerk opgezet (ONA) en is ze een van de initiatiefnemers van Ontwikkelkracht, een nieuw programma voor een kennisinfrastructuur in het onderwijs. Daarnaast werkt Inge als onderwijsinspecteur en doet ze internationaal advieswerk voor de WereldBank en OESO. Een van de belangrijkste projecten waar Inge aan werkt is het LeraarLab, waar leraren en onderzoekers samen werken aan kansrijke aanpakken om het lerarentekort tegen te gaan.

Ga naar de bovenkant