medewerker onderwijsontwikkeling / projectleider
Radboud Universiteit

Bea Edlinger

Evidence-informed werken werd steeds voornamer gedurende mijn werk als onderwijsadviseur aan de Radboud Universiteit: in dit geval onderbouwd adviseren en docenten deelgenoot maken van uitkomsten van onderwijskundig onderzoek. Als projectleider onderwijsinnovatie en ICT was dit niet anders. Deelname aan de zone Evidence-informed onderwijsinnovatie met ICT van het Versnellingsplan, sinds 2018, heeft hier een extra boost aan gegeven. Op dit moment zijn we bezig vanuit het Teaching and Learning Centre van de Radboud Universiteit vouchertrajecten voor onderwijs onderzoek en onderwijs innovatie verder uit te bouwen als onderdeel van het bevorderen van onderwijsonderzoek.

Expertise: onderwijsadvies, docentprofessionalisering, onderwijsinnovatie en ict

Sessiearchief

,

Omschrijving

Onderwijs vernieuwen of innoveren doe je niet op basis van een onderbuikgevoel. Voor een effectieve aanpak kijk je breder. Onderzoek van onderwijs en het evidence-informed ontwerpen van onderwijs heeft vele gezichten: hierover gaat deze sessie.
De mensen van de zone Evidence-informed onderwijsinnovatie met ICT (https://www.versnellingsplan.nl/evidence-informed-onderwijsinnovatie-met-ict/) werken binnen het landelijke Programma Onderwijsinnovatie met ICT aan het bevorderen van evidence-informed werken voor docenten en hun ondersteuners.

In deze sessie delen Haye Jukema (Hanze Hogeschool) en Bea Edlinger (Radboud Universiteit) met u:
• hoe evidence-informed werken plaatsvindt binnen hoger onderwijsinstellingen
• onze aanbevelingen en tips voor evidence-informed onderwijsinnovatie
En gaan met u in gesprek over “goed gereedschap is het halve werk”: welke goede voorbeelden en instrumenten kent u in uw praktijk over evidence-informed onderwijsinnovatie?

Downloads

Preview

Ga naar de bovenkant