Adviseur Onderwijs & Onderzoek
Hanzehogeschool

Haye Jukema

Haye werkt als adviseur Onderwijs & Onderzoek bij de Hanzehogeschool Groningen en is als docent verbonden aan de Stichting Pedagogische Onderwijs Groningen. In deze beide functies werkt hij bij voorkeur op een zo evidence informed mogelijke wijze. Daarnaast was hij, tot 31 december ’22, werkzaam als verbinder voor de Zone Evidence Informed Onderwijsinnovatie met ICT van het www.versnellingsplan.nl. Vanuit deze rol was hij betrokken en schrijver van diverse producten van de zone en presenteert hij graag de Proeftuinen “‘Evidence-informed onderwijsinnovatie’ en ‘Effectiviteit van onderwijsinnovaties’ van het Versnellingsplan Onderwijs Innovatie met ICT tijdens researchED NL.

Expertise: Adviseur Onderwijs & Onderzoek

Sessiearchief

,

Omschrijving

Goed onderwijs (met ICT) ontwikkelen en het effect meten van het onderwijs is ingewikkeld en vraagt veel van docenten. Speel met ons het “Hoe kan het toch dat deze studenten een onvoldoende halen?”-spel en ervaar de complexiteit.

In deze sessie laten we je in de vorm van een game ervaren waarom evidence-informed te werk gaan zo belangrijk is. Het www.versnellingsplan.nl heeft twee professionalieseringspakketten ontwikkeld die docenten faciliteren in de ontwikkeling van vaardigheden voor evidence-informed ontwerpen én evalueren van digitaal (praktijk)vaardighedenonderwijs. Dit noemen we proeftuinen en deze zijn gratis voor alle (hoger)onderwijsinstellingen beschikbaar.

Maak na de game kennis met de proeftuinmaterialen en ga het gesprek aan met de andere deelnemers over hoe je deze materialen in jouw instelling zou kunnen inzetten.

Downloads

,

Omschrijving

Onderwijs vernieuwen of innoveren doe je niet op basis van een onderbuikgevoel. Voor een effectieve aanpak kijk je breder. Onderzoek van onderwijs en het evidence-informed ontwerpen van onderwijs heeft vele gezichten: hierover gaat deze sessie.
De mensen van de zone Evidence-informed onderwijsinnovatie met ICT (https://www.versnellingsplan.nl/evidence-informed-onderwijsinnovatie-met-ict/) werken binnen het landelijke Programma Onderwijsinnovatie met ICT aan het bevorderen van evidence-informed werken voor docenten en hun ondersteuners.

In deze sessie delen Haye Jukema (Hanze Hogeschool) en Bea Edlinger (Radboud Universiteit) met u:
• hoe evidence-informed werken plaatsvindt binnen hoger onderwijsinstellingen
• onze aanbevelingen en tips voor evidence-informed onderwijsinnovatie
En gaan met u in gesprek over “goed gereedschap is het halve werk”: welke goede voorbeelden en instrumenten kent u in uw praktijk over evidence-informed onderwijsinnovatie?

Downloads

Preview

Ga naar de bovenkant