Docent geschiedenis, maatschappijwetenschappen en thema MMC
Corlaer College

Gepko Hahn

Gepko Hahn is sinds 2015 docent in verschillende maatschappijvakken op het Corlaer College: geschiedenis, maatschappijwetenschappen en thema mens, maatschappij en cultuur. Als journalistieke zij-instromer wordt hij nog elke dag blij van leerlingen helpen de samenleving te begrijpen: vanuit het verleden, in het heden en nadenkend over de toekomst. Dat doet hij door zowel onderbouw- als bovenbouwleerlingen kennis en vaardigheden bij te brengen: als docent, als mentor en via de debatclub.

Expertise: maatschappij en cultuur

Sessiearchief

,

,

Omschrijving

,,Ik kom nu op scholen waar ze per week zeven of acht uur keuzewerktijd hebben. Dan zitten tachtig leerlingen op zo’n ‘plein’ te werken. Daar zitten ze te grappen en te grollen en op hun telefoon te kijken. Ik zou daar echt niet kunnen leren.” Minister Wiersma, (bron: AD, 12 januari 2023).

Op het Corlaer College is domeinleren een belangrijk onderwijsconcept. Het is een gebalanceerde aanvulling op de klassikale lessen. Docenten en onderwijsassistenten coachen leerlingen tijdens het domeinleren op basis van competentie, autonomie en relatie afhankelijk van de individuele onderwijsbehoefte. Het concept wordt breed ingezet, waarbij ieder van de vijf afdelingen een eigen insteek heeft passend bij de doelgroep.

In deze workshop willen we laten ervaren en aantonen hoe het is om effectief op een domein te werken en te leren. We gaan specifiek in op domeinleren in ons havo/atheneumgebouw.

Downloads

Ga naar de bovenkant