Docent aardrijkskunde en opleidingscoördinator
Corlaer College

Sicco Oegema

Sicco Oegema is sinds 2002 werkzaam als docent aardrijkskunde op het Corlaer College in Nijkerk. Daarnaast is hij schoolopleider (voor studenten) en opleidingscoördinator. Hij is als docent vanaf het begin betrokken geweest bij het ontwerpproces van het atheneum/havogebouw (met domeinen) en geeft hier sinds de opening in 2006 met plezier les.

Expertise: aardrijkskunde

Sessiearchief

,

,

Omschrijving

,,Ik kom nu op scholen waar ze per week zeven of acht uur keuzewerktijd hebben. Dan zitten tachtig leerlingen op zo’n ‘plein’ te werken. Daar zitten ze te grappen en te grollen en op hun telefoon te kijken. Ik zou daar echt niet kunnen leren.” Minister Wiersma, (bron: AD, 12 januari 2023).

Op het Corlaer College is domeinleren een belangrijk onderwijsconcept. Het is een gebalanceerde aanvulling op de klassikale lessen. Docenten en onderwijsassistenten coachen leerlingen tijdens het domeinleren op basis van competentie, autonomie en relatie afhankelijk van de individuele onderwijsbehoefte. Het concept wordt breed ingezet, waarbij ieder van de vijf afdelingen een eigen insteek heeft passend bij de doelgroep.

In deze workshop willen we laten ervaren en aantonen hoe het is om effectief op een domein te werken en te leren. We gaan specifiek in op domeinleren in ons havo/atheneumgebouw.

Downloads

Ga naar de bovenkant