Kwartiermaker voor Ontwikkelkracht
Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen

Jeanne van Loon

Jeanne van Loon is in november 2022 bij het Ministerie van OCW van start gegaan als kwartiermaker voor het Programmabureau Ontwikkelkracht. Vanaf februari 2016 was zij MT-lid bij de directie Kennis van het Ministerie van OCW, en hoofd van de Kennis en strategie afdeling. In eerdere functies leidde ze verschillende projecten en programma’s gericht op evidence informed beleidsvorming op het terrein van de volksgezondheid en zorg. Daarvoor werkte ze als universitair docent bij de afdeling Epidemiologie van de Universiteit Maastricht. Ze is gepromoveerd op het thema sociaal-economische gezondheidsverschillen.

Expertise: Onderwijsvraagstukken

Sessiearchief

,

Omschrijving

Het onderwijs in Nederland kan beter. En dat gaan we samen doen! Ontwikkelkracht is een zeer ambitieus programma gefinancierd door het Groeifonds. Hierbij gaan de inzichten uit de wetenschap samen met het vakmanschap van de leraar. We helpen scholen om te leren met en van elkaar.

We doen ook een korte ontwerpsessie voor de zogenaamde Onderzoek- en Ontwikkelscholen. Uit de aanvraag: “scholen die succesvol werken met bewezen effectieve aanpakken kunnen Onderzoek- en Ontwikkelscholen worden, en zo een rol spelen in het professionaliseren van andere scholen. Leraren die meester zijn in een bewezen effectieve aanpak of inhoudelijk thema, worden expertleraren die andere leraren opleiden tot expertleraar. Dat geldt ook voor schoolleiders.”

We hebben jullie hulp nodig! Aan welke eisen zou een O&O-school moeten voldoen? De antwoorden gaan we gebruiken bij de volgende stappen die we gaan maken.

Ga naar de bovenkant