Student Teachers College
Windesheim

Joyce Vermeulen

Joyce Vermeulen is 20 jaar en studerend aan Teachers College op Hogeschool Windesheim. Haar interesse ligt vooral bij het welzijn van de leerlingen. Sinds vorig jaar kwam ze door een gebeurtenis in haar klas erachter dat ze veel belang hecht aan een onderzoek naar rouwverwerking omdat hiervoor in de colleges maar ook op de werkvloer nog te weinig aandacht voor is terwijl leerlingen hier toch veel mee te maken krijgen.

Expertise: Rouwverwerking

Sessiearchief

,

Omschrijving

Bij de warme overdracht valt je oog op het dossier van die ene leerling. Niet vanwege de scheiding, dyslexie of autisme. Deze leerling staat op het punt een van zijn belangrijkste personen in zijn leven te verliezen: zijn moeder is ongeneeslijk ziek .. en wat dan? Wat kan ik als docent doen? Wat wordt er van mij verwacht? Hoe kan ik deze leerling genoeg tijd en aandacht geven, terwijl er ook nog genoeg andere leerlingen in de klas zitten met ieder zo hun eigen extra ondersteuningsbehoeften? Afscheid nemen als gevolg van de dood hoort bij het leven en overkomt helaas ook veel jonge leerlingen en toch is daar nog te weinig aandacht voor en heeft nog niet elke school een specialist op dit gebied waardoor de leerkracht er vaak alleen voor staat.

In deze workshop nemen we jullie mee in het toegepaste onderzoek van Joyce Vermeulen naar rouwbegeleiding en delen wij welke helende rol jij kunt hebben als leerkracht.

Downloads

Ga naar de bovenkant