Junior-onderzoeker en coördinator
Stichting BOOM, POINT

Kim Smeets

Kim Smeets heeft Sociologie gestudeerd aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Kim is coördinator en junior-onderzoeker van de onderwijsonderzoekswerkplaats POINT040 in Eindhoven. POINT staat voor ‘Passend Onderwijs voor Ieder Nieuw Talent’. In de werkplaats worden de onderwijspraktijk en wetenschap op het gebied van (hoog)begaafdheid met elkaar verbonden.

Expertise: (hoog)begaafdheid, leerkracht professionalisering

Sessiearchief

,

,

Omschrijving

In de onderwijs-onderzoekswerkplaatsen POINT013, POINT040 en POINT073 worden wetenschappelijk onderzoek en de onderwijspraktijk op het terrein van (hoog)begaafdheid met elkaar verbonden. De leerkrachten, pabo-docenten en onderzoekers binnen POINT hebben bestaande (wetenschappelijke) kennis en nieuwe inzichten over het werken met begaafde leerlingen samengebracht en vertaald naar een professionaliseringsvorm voor leerkrachten: het bordspel enIQma. EnIQma is een professionaliseringsspel op het gebied van begaafdheid voor het primair onderwijs. Met behulp van het spel kunnen (toekomstige) onderwijsprofessionals samen oefenen met signalen die mogelijk wijzen op (hoog)begaafdheid. Tevens wordt in het spel aandacht besteed aan feiten en fabels: wetenschappelijke inzichten zijn gebruikt om feiten en fabels op te stellen en uit te leggen. Tijdens deze presentatie vertellen we meer over hoe enIQma is ontwikkeld en hoe het kan worden ingezet, daarnaast spelen we het spel.

Deze sessie wordt gegeven door Kim Smeets, Kim Lijbers en Elise Samsen.

Downloads

Preview

,

Omschrijving

Tijdens de scholensluiting is vanuit POINT en het Nederlands Jeugdinstituut onderzoek gedaan naar het welbevinden en de motivatie van leerlingen. In deze presentatie wordt besproken hoe het volgens ouders gaat met leerlingen, zowel op school als tijdens het afstandsonderwijs. Hierbij wordt ingegaan op verschillen tussen groepen, zoals de verschillen tussen jongens en meisjes of tussen leerlingen met en zonder specifieke onderwijsbehoeften (denk aan: hoogbegaafdheid, leer- en gedragsproblemen).

Downloads

Opname

Ga naar de bovenkant