Docentenopleider/voorzitter Stichting Blij(f) in het Onderwijs
Fontys

Kirsten Cuppen

Na 6 jaar werkervaring als docent in het primair onderwijs, 2 jaar in het voortgezet onderwijs en 6 jaar in het mbo ben ik sinds 2022 werkzaam als docentenopleider en onderwijs ontwikkelaar bij de Fontys lerarenopleiding in Tilburg.
In 2021 had ik de eer om leraar van het jaar mbo te worden.
Naast mijn werk op Fontys geef ik lezingen, workshops en werk als dagvoorzitter op onderwijs events.
Tot slot ben ik voorzitter van Stichting Blij(f) in het Onderwijs waarbij we ons focussen op het behoud van leraren, het voorkomen van uitval onder starters en zo het lerarentekort te verkleinen.

Expertise: Docentenopleiding

Sessiearchief

Omschrijving

Door middel van mijn persoonlijke onderwijsverhaal, met zowel ups als downs, probeer ik je een positieve kijk te geven op je eigen werk. Na lesgegeven te hebben in het po, vo, mbo en nu op de lerarenopleiding, heb ik diverse keren willen stoppen in het onderwijs. Ik ben nog altijd blij dat ik dit niet heb gedaan en ga nog steeds elke dag met veel plezier naar mijn werk.
Wil je weten hoe ik dat doe? En wil je weten hoe je dit zelf kan doen? Kom dan naar ResearchED

Omschrijving

Kijk jij verder dan alleen cijfers. Kom dan kijken naar het Talentenpaspoort; hét digitale groeidocument naast je diploma dat laat zien wie je bent!
Een talentenpaspoort is een (digitaal) groeidocument waarin je op basis van jouw individuele ontwikkelbehoefte kunt laten zien wie je bent en waar je talenten liggen.

Het is een positief verwoord instrument waarbij ervan uit wordt gegaan dat iedereen beschikt over één of meerdere talenten en dat die met de juiste tools en begeleiding inzichtelijk gemaakt kunnen worden. Een talentenpaspoort sluit aan bij de visie van een leven lang ontwikkelen en de motivatietheorie van Ryan en Deci.

In deze workshop/lezing ga je zien wat het is, waarom het ontwikkeld is, hoe het te gebruiken is en wat de resultaten zijn.

,

Omschrijving

Tegenwoordig selecteren bedrijven, zoals Google en Microsoft, steeds vaker op basis van skills en steeds minder op cijferlijsten. Daarnaast is het onderwijs vaak nog gericht op wat iemand niet kan, in plaats van wat iemand wel kan. Het Talentenpaspoort is de oplossing hiervoor. Het is een digitaal groeidocument waar studenten zelf eigenaar van zijn en wat bijdraagt aan zelfvertrouwen, kritisch denken, leven lang ontwikkelen en helpt tegen kansenongelijkheid en stagediscriminatie. Het past bij de school van de toekomst en het vraagt aan docenten om op een andere manier naar hun studenten te kijken en de leerlingen/studenten te helpen en begeleiden bij dit proces.
Het helpt studenten om een betere keuze te maken voor hun stage en voor een betere match op de arbeidsmarkt.
Tijdens deze presentatie kunnen we gebruik maken van praktijkvoorbeelden en ervaringen, van zowel studenten, docenten, beleidsmakers en zelfs minister van Engelshoven.

Downloads

Ga naar de bovenkant