Docente Nederlands, Loopbaanbegeleiding, pedagogische vaardigheden
ROC Tilburg, Fontys lerarenopleiding

Kirsten Cuppen

Na 8 jaar lesgegeven te hebben binnen het po en 2 jaar binnen het vo, werk ik nu voor het 6e jaar met veel plezier op het mbo. Daarnaast ben ik dit jaar gestart op de Fontys lerarenopleiding.
In 2021 heb ik de titel Leraar van het jaar mbo 2021 mogen ontvangen en heb ik de top 50 van de Global Teacher Prize behaald.
Ik wil het mbo op de kaart zetten en bijdragen aan een positiever imago, ik hoop dat elke leerling en student de kans krijgt om het talentenpaspoort te gebruiken en ik wil bijdragen aan de kwaliteit van onze toekomstige docenten.

Expertise: po, vo, mbo

Sessiearchief

Omschrijving

Kijk jij verder dan alleen cijfers. Kom dan kijken naar het Talentenpaspoort; hét digitale groeidocument naast je diploma dat laat zien wie je bent!
Een talentenpaspoort is een (digitaal) groeidocument waarin je op basis van jouw individuele ontwikkelbehoefte kunt laten zien wie je bent en waar je talenten liggen.

Het is een positief verwoord instrument waarbij ervan uit wordt gegaan dat iedereen beschikt over één of meerdere talenten en dat die met de juiste tools en begeleiding inzichtelijk gemaakt kunnen worden. Een talentenpaspoort sluit aan bij de visie van een leven lang ontwikkelen en de motivatietheorie van Ryan en Deci.

In deze workshop/lezing ga je zien wat het is, waarom het ontwikkeld is, hoe het te gebruiken is en wat de resultaten zijn.

,

Omschrijving

Tegenwoordig selecteren bedrijven, zoals Google en Microsoft, steeds vaker op basis van skills en steeds minder op cijferlijsten. Daarnaast is het onderwijs vaak nog gericht op wat iemand niet kan, in plaats van wat iemand wel kan. Het Talentenpaspoort is de oplossing hiervoor. Het is een digitaal groeidocument waar studenten zelf eigenaar van zijn en wat bijdraagt aan zelfvertrouwen, kritisch denken, leven lang ontwikkelen en helpt tegen kansenongelijkheid en stagediscriminatie. Het past bij de school van de toekomst en het vraagt aan docenten om op een andere manier naar hun studenten te kijken en de leerlingen/studenten te helpen en begeleiden bij dit proces.
Het helpt studenten om een betere keuze te maken voor hun stage en voor een betere match op de arbeidsmarkt.
Tijdens deze presentatie kunnen we gebruik maken van praktijkvoorbeelden en ervaringen, van zowel studenten, docenten, beleidsmakers en zelfs minister van Engelshoven.

Downloads

Ga naar de bovenkant