Onderwijspedagoog
Nederlands Mathematisch Instituut

Peter Langerak

Peter Langerak is gespecialiseerd in het organiseren van onderwijs van basisschool tot universiteit. Bij het Nederlands Mathematisch Instituut is hij verantwoordelijk voor de samenwerkingstrajecten met basisscholen. Peter begeleidt rekendocenten, leerkrachten en scholen bij de implementatie van de methode Foutloos Rekenen. Daarbij waarborgt hij de kwaliteit van het rekenonderwijs en realiseert hij verbeteringen in de aanpak.

Peter studeerde Onderwijspedagogiek (Vrije Universiteit), bedrijfskunde (MBA Nyenrode Universiteit) en rondde eerder de lerarenopleiding af (Marnix Academie, pabo).

Peter werkte eerder onder meer als lerarenopleider, curriculumontwikkelaar, onderwijsadviseur, projectmanager en interim manager in het (hoger) onderwijs.

Expertise: Rekenonderwijs

Sessiearchief

,

Omschrijving

Foutloos Rekenen is geen hogere wiskunde. Door veel oefenen met rekenrecepten die altijd werken, leren alle leerlingen vlot en foutloos rekenen.
Welke rekenvaardigheden moeten kinderen leren op de basisschool? Wat moeten ze kunnen en hoe kunnen ze dat het beste leren?
In deze sessie geven we inzicht in de systematische opbouw van Foutloos Rekenen.
De lesinhoud die de interne structuur van rekenen volgt, wordt systematisch aangeboden en geoefend.
Foutloos Rekenen is ontwikkeld door wiskundigen van het Nederlands Mathematisch Instituut. De cursus Foutloos Rekenen bestaat sinds 2012. Al meer dan 12.000 leerlingen hebben de cursus met succes gevolgd. Na 9 jaar ervaring is de vierde vernieuwde versie ontwikkeld.
Foutloos Rekenen wordt ook op basisscholen verzorgd. In samenwerkingstrajecten werken rekendocenten samen met leerkrachten. Leerkrachten kunnen daarna zelfstandig verder met Foutloos Rekenen.

Preview

Ga naar de bovenkant