Opleider in het Opleidingshuis, verantwoordelijk voor kwaliteit en leren bij Academie Tien
NUOVO scholengroep

Richard van den Berg

Richard is projectleider en opleider in het Opleidingshuis.

Het Opleidingshuis is een partnerschap tussen deelnemende scholen van NUOVO Scholen en de lerarenopleidingen van de Hogeschool Utrecht (Instituut Archimedes) en Universiteit Utrecht (Graduate School of Teaching). In het Opleidingshuis leiden we gezamenlijk op en kiezen daarbij een integrale aanpak. We verbinden theorie aan de beroepspraktijk door midden in die beroepspraktijk op de scholen les te geven. De persoonlijke groei en leervragen van onze studenten zijn daarbij vertrekpunt.

Tevens is Richard verantwoordelijk voor de opleiding en ontwikkeling van collega’s binnen Academie Tien, een nieuwe middelbare school voor mavo/havo/vwo vanaf 10 jaar. Zie: www.academie-tien.nl.

Expertise: opleider, onderwijsontwikkeling

Sessiearchief

,

Omschrijving

Het Opleidingshuis is een partnerschap van Instituut Archimedes, de GST en NUOVO schoolbestuur. In dit partnerschap voeren we het generieke deel van het curriculum (de PH en VH-lijn/ de beroepenlijn, praktijkonderzoek en de Studie- en Werklijn) volledig in de school uit. We werken samen met opleiders vanuit de instituten en de school aan het begeleiden en beoordelen van studenten. Door de opleidingsdidactiek die we hierbij inzetten zoeken we steeds naar de koppeling tussen praktijk en theorie proberen we de vaak ervaren kloof hiertussen te dichten. We sluiten hierbij zoveel mogelijk aan op relevante ervaringen (concerns) van studenten en de context waarin zij acteren.
Voor informatie/ een indruk, zie: https://www.platformsamenopleiden.nl/kennisbank/opleidingshuis-sectoroverstijgende-samenwerking/

Downloads

Ga naar de bovenkant