Sharon Martens
ambulant begeleider, voorzitter
Koninklijke Kentalis / Lerarencollectief

Sharon Martens

In het dagelijks leven werk ik met doofblinde kinderen; kinderen met een beperking in zowel horen als zien. Naast mijn werk organiseer ik lotgenotenkampen voor kinderen met brandwonden. Beide zeer kwetsbare doelgroepen. Graag ben ik betekenisvol bezig en mijn dagelijkse uitdaging is dan ook een glimlach op de snoetjes van de kinderen te toveren; ik kijk en luister goed naar de kinderen en probeer ze een stapje verder te helpen binnen dat waar zij mee bezig zijn.

Mijn motto: ‘If what you see by the eye doesn’t please you, then close your eyes and see from the heart. Because the heart can see beauty and love more than the eyes can ever wonder’.

 

Expertise: dove en slechthorende kinderen

Sessiearchief

,

Omschrijving

Naar schatting heeft zo’n 5% van de kinderen en jongeren een taalontwikkelingsstoornis (TOS). Dit betekent dat er in Nederland in elke klas wel één of twee kinderen en jongeren met een TOS zijn. De problemen van deze kinderen en jongeren blijven niet altijd beperkt tot de taal. Een relatief grote groep kinderen en jongeren met TOS heeft ook moeite om hun gedrag te reguleren (executieve functies) en/of om de emoties en gedachten van zichzelf en anderen te begrijpen (Theory of Mind). Deze twee cognitieve functies zijn van groot belang voor het sociaal emotioneel functioneren van kinderen, en daarom zien we ook relatief veel problemen van kinderen met TOS op dit domein.
In deze sessie focussen we op de sociale emotionele ontwikkeling van kinderen met TOS. Als professionals in het onderwijs zich hier (meer) bewust van zijn, kunnen zij kinderen en jongeren met een TOS beter ondersteunen.

Deze sessie wordt gegeven door Daan Hermans en Sharon Martens.

Ga naar de bovenkant