Leerkracht
Obs het Mozaïek, Arnhem

Silke Bodd

Silke Bodd is leerkracht in groep 7 op basisschool het Mozaïek in Arnhem, een excellente school in één van de armste wijken van Nederland. Haar expertise ligt in het geven van effectief, kennisgericht onderwijs aan kinderen met taal- en kennisachterstanden. Daarnaast geeft zij scholing aan collega-leerkrachten in het geven van zaakvakonderwijs met een hoog kennisniveau. Silke neemt deel in de ontwikkeling en implementatie van kennisgericht thematisch onderwijs op het Mozaïek.

Expertise: Basisonderwijs

Sessiearchief

,

Omschrijving

Onderwerp: thematisch onderwijs op basisschool het Mozaïek in Arnhem. Een aanpak waarin wereldoriëntatie, lezen, schrijven en taalverwerving geïntegreerd zijn en elkaar aandrijven. Doel: het onderwijs naar een hoger plan tillen en zó kansengelijkheid bevorderen. Daarvoor is binnen de school een productiebedrijfje opgericht waarin onderzoekers, schrijvers en leerkrachten samen onderwijs ontwikkelen, met ondersteuning van de Radboud Universiteit. Opzet presentatie:
1) Waarom thematisch onderwijs? Samenhang tussen kennis, taal, en lezen en schrijven. Kennis als middel om achterstanden te bestrijden.
2) Hoe geef je thematisch onderwijs? Leerstofinhoud onderbrengen in een samenhangende themastructuur met doorgaande leerlijnen. Opzet van de lessen, didactiek en werkvormen.
3) Hoe maak je thematisch onderwijs? Organiseren van de ontwikkeling van thematisch onderwijs. Tips, valkuilen en implementatie.
4) Resultaten. Toets- en evaluatievormen. Resultaten op het Mozaïek.

Ga naar de bovenkant