Anne van den Bos

Docent, Hogeschool Leiden

Evenement

  MATERIALEN

  Online peer feedback – Anne van den Bos, Nynke Wiekenkamp

  Powerpoint presentatie researchED Nederland 2020

  SESSIE

  Er is geen huidige sessie

  SESSIE ARCHIEF

  Online peer feedback

  Anne van den Bos & Nynke Wiekenkamp

  Peer feedback is een krachtig instrument dat grote impact kan hebben op het leerproces. Studenten leren niet alleen van het ontvangen, maar juist ook van het geven van feedback. Bovendien zorg het ervoor dat studenten minstens twee keer bewust op hun eigen werk focussen, tijdens het schrijven/maken en bij het doorvoeren van verbeteringen naar aanleiding van de peer feedbacksessie.

  Aangezien studenten tegenwoordig vrijwel allemaal met een laptop in de klas zitten, is het mogelijk om peer feedbacksessies online te organiseren. Dit geeft de docent een scala aan mogelijkheden. In deze sessie bespreken we wat er bekend is over online peer feedback in het (schrijf)onderwijs, waar de uitdagingen liggen en waar nog onderzoek naar wordt gedaan.

  BIO

  Anne van den Bos is als docent verbonden aan de opleiding Commerciële Economie van de Hogeschool Leiden waar ze lesgeeft in Engels schrijf- en spreekvaardigheid. Daarnaast begeleidt ze studentenprojecten en is ze lid van de toetscommissie.

  In 2018 heeft Anne haar bul ontvangen van de opleiding onderwijswetenschappen aan de Open Universiteit. Haar afstudeeronderzoek naar anonimiteit in het online peer feedback proces, uitgevoerd onder haar eigen studenten bij lessen Engels schrijfvaardigheid, bleek relevant en actueel.

  Enthousiast geworden door de resultaten, zetten Anne en Nynke dit schooljaar een nieuw onderzoek op naar de effecten van online peer feedback.

  Meer researchED direct naar je inbox?

  Blijf op de hoogte van onder andere sprekers, workshops, ticketverkoop en nieuwe blogposts.

  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.